igor_butulija_trener_zvezda

POSLE POBEDE NAD KOLUBAROM

Butulija: Tim se još uigrava!

 

Ekipa Crvene zvezde ostvarila je prvu pobedu u Super ligi Srbije. Pobeđena je Kolubara sa dva gola razlike ali su crveno beli gubili sa četiri gola. Ipak, crveno beli su se u Šumicama konsolidovali i stigli do važna dva boda u domaćem takmičenju.

Osetilo se na terenu da se tim još uvek uigrava kao i da Igora Butuliju očekuje veliki posao u narednom periodu da bi doveo tim na „pravo mesto“. Posle utakmice Butulija je rekao.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Južnokorejke do rekorda SP u Srbiji, pobeda Brazilki

-Najvažnija je pobeda i dva boda. Bilo je teško, gubili smo i četiri razlike pre kraja. Pokazali smo da imamo karakter, zadnjih 17 minuta odlično smo odigrali i dobili sa dva razlike. Otišlo nam je 11 igrača došlo 13, što se osetilo. Malo pozitivne nervoze je viđeno ali sve u svemu ova ekipa ima potencijala i mnogo će nam pomoći regionalna liga da se ekipa uigra – rekao je Butulija.

Povezana vest:  Mladi danski rukometaš preminuo na terenu

U novu sezonu Zvezda ulazi sa velikim ambicijama

– Naravno, želimo da osvojim titulu. Međutim, biće tu još ekipa koje će se boriti za isti cilj, a to su Partizan, Metaloplastika i Vojvodina. Mi smo spremni za taj cilj. Igraćemo na četiri fronta, a ono što me najviše brine to je fond utakmica – rekao je trener Crvene zvezde Igor Butulija.

U redove našeg tima je stiglo 11 pojačanja. Zvezda će naredne sezone odigrati oko 60 utakmica u svim takmičenjima, a trener Butulija će na raspolaganju imati 20 igrača. Većina od tih igrača su reprezentativci, bilo naše zemlje ili neke zemlje iz regiona. Zvezda će u novoj sezoni igrati u domaćem šampionatu, nacionalnom kupu, Reginalnoj ligi i Kupu EHF. Četa koju predvodi Igor Butulija je u prethodne dve godine ostvarila dobre rezultate – dva puta vicešampioni i dva finala kupa.

Povezana vest:  Cvetković: Daćemo sve od sebe da vratimo rukomet u vrh