nole_povreda

Đoković će ipak igrati na ATP turniru u Pekingu

 

-Zbog puknuća mišića u predelu rebara, koje je još zadobio tokom JU ES Opena, najbolji svetski teniser Novak Đoković pauziraće najmanje mesec dana.

Tako je glasila službeno obaveštenje odmah posle Dejvis Kupa polufinalnog meča između Srbije i Argentine, u kojem su gosti slavili u neporaženoj Beogradskoj arena. Ključni bod Argentincima je doneo Huan Martin del Potro kojem je prvi igrač sveta Đoković predao meč u izgubljenoj situaciji, početkom drugog seta.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Andrea Petković u četvrtfinalu protiv Marije Šarapove

Đoković je usled te povrede, koja se činila teškom, otkazao nastupe naredne nedelje  na ATP turniru Masters serije u Šangaju, kao i turnir u Pekingu sedam dana posle toga.

Ipak, ispostavilo se na kraju da povreda Đokovića uopšte nije tako teška, i Đoković je promenio odluku o otkazivanju. Nole će nastupi sigurno na turniru u Pekingu.

Povezana vest:  Komesar Džon Mekinro poziva fanove da podrže inicijativu za promenu naziva poznate teniske emisije na Eurosportu

-Ni u jednom trenutku Đoković nije službeno organizatorima u Pekingu otkazao turnir. Navijači na Dalekom istoku ne moraju da se brinu, videće Đokovića na delu – stoji na službenoj internet-stranici srpskog tenisera.