jelena_dokic_1

Jelena Dokić: Nasjvažnije je da sam se pomirila sa ocem!

 

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić izjavila je danas da su joj poriodica i pomirenje sa ocem Damirom najvažniji izvori snage za nastavak karijere i piovratak među deset najuspešnijih igračica sveta.

-Najvažnije mi je od svega da sam se pomirila sa ocem. Ovo je novi početak u mom životu – rekla je Dokićeva na konferenciji za novinare na terenima TK Partizan u Beogradu.

Jelena Dokić je istakla da trenira sa ocem, a da joj podršku pružaju dečko Tin Bikić i brat Sava.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor u finalu Masters turnira u Madridu

-Treniram sa tatom, a Tin i brat su mi velika podrška – napomenula je Dokić.

Ona je istakla da joj je porodica na prvom mestu prioriteta.

-Na prvom mestru u životu je porodica, na drugom je zdravlje, a tek na trećem se nalazi tenis – rekla je Jelena Dokić.

Nekadašnja prva teniserka Srbije i Crne Gore naglasila je da oseća da ima potencijala za povratak u sam svetski vrh.

-Bila sam četvrta na svetu kada sam imala 18 godina. U međuvremenu sam napravila pauzu, ali sada osećam da imam svežinu, snagu i pre svega, želju da zaigram kao nekada – reklla je Dokić.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor u polufinalu dublova u Torontu

Dvadesetosmogodišnja teniserka je poručila da joj je najveći cilj da u nastavku karijere odigra jedno finale gren slem turnira.

-Cilj mi je da uđem među deset, ali i da odigram barem jedno finale gren slem turnira – rekla je polufinalistkinja Vimblona iz 2000. godine.

Dokić je naglasila da joj je u planu učešće na turniru u Lincu kroz 12 dana, a da joj je naredni veći cilj da uspešno zaigra na Australijen Openu u januaru iduće godine.

-Predstoje mi tri meseca treninga i kondicionih priprema kako bih spremno dočekala Otvoreno prvenstvo Australije – rekla je Dokić.

Povezana vest:  Zimonjić zadovoljan saradnjom sa Nestorom

Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost Australijskom teniskom savezu koji joj je pomogao „onda kada joj je bilo najpotrebnije“.

-Igraću i dalje za Australiju – rekla je Dokić i dodala da joj Srbija,“naravno, ostaje u srcu“.

Ona je sa divljenjem govorila o uspesima srpskog muškog tenisa.

-Novak Ðoković je ostvario fenomenalan uspeh, a odlični su i Viktor i Janko. Naravno, ne treba zaboravitii da su oni osvajači Dejvis kupa. Za razliku od njih, teniserke su u poslednje vreme u nešto slabijoj formi – rekla je Dokić.

jelena_dokic_grujic_par