uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Barsa gostuje u Belorusiji

 

Aktuelni prvak Evrope Barselona sutra u drugom kolu Lige šampiona gostuje beloruskom Bate Borisovu, dok će derbi utakmicu u Španiji odigrati Valensija i londonski Čelsi. Barselona će u Belorusiji pokušati da se iskupi za remi kod kuće u prvom kolu protiv Milana, a najjači adut u tome biće joj neprikosnoveni Argentinac Lionel Mesi.

-Mesi je neverovatan, svaki dan uradi nešto novo što nas sve u klubu oduševi – rekao je španskim medijima napadač Barselone David Vilja.

Argentinac je postigao osam golova u prvih pet utakmica španske Primere. Napad beloruske ekipe u sutrašnjoj utakmici trebalo bi da predvodi srpski internacionalac Mateja Kežman. U drugom meču H grupe, italijanski Milan će dočekati češku Viktoriju Plzenj.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 1. kola Premijer lige

Rosoneri će biti jači za napadača Zlatana Ibrahimovića koji se uspešno oporavio od povrede, ali u špicu neće biti Alešandrea Pata i Robinja. Društvo Ibrahimoviću u napadu praviće Antonio Kasano. Milan je prošlog vikenda zabeležio prvu prvenstvenu pobedu, dok je Viktorija u poslednjem meču u šampionatu Češke osvojila samo bod.

Zanimljivo će biti na Mestalji, gde će Valensija imati veoma težak zadatak protiv londonskog Čelsija u E grupi. Englezi su u prvom kolu savladali Bajer Leverkuzen sa 2:0, dok je Valensija osvojila bod u Genku. U drugoj utakmici ove grupe nemački Bajer će juriti „prvenac“ u duelu sa Genkom.

Povezana vest:  Mediji: Avram Grant menja Stanojevića u Partizanu

Prošlogodišnji osvajač Lige Evrope, portugalski Porto gostovaće šampionu Rusije, ekipi Zenita u Sankt Peterburgu. Portugalci su u prvom kolu G grupe, uz dosta truda i muke, savladali ukrajinski Šahtjor. Zenit je u prvom kolu vodio protiv Apoela na Kipru, ali je domaćin na kraju napravio preokret i osvojio sva tri boda. Kiprani će sutra imati mnogo teži zadatak, pošto gostuju Šahtjoru u Donjecku.

Do prve pobede ove sezone u LŠ pokušaće da stignu i fudbaleri Arsenala, koji će na Emirejtsu dočekati grčki Olimpijakos u utakmici F grupe.

Povezana vest:  Kaka želi da napusti Real Madrid

Arsenal je u prvom kolu osvojio bod u Dortmundu protiv Borusije, dok je Olimpijakos izgubio kod kuće od Olimpika iz Marselja. Upravo će Olimpik i Borusija sutra uveče odmeriti snage na stadionu Velodrom u najvećoj francuskoj luci.

Parovi drugog kola LŠ:

Grupa E: Valensija – Čelsi (20.45), Bajer – Genk (20.45)

Grupa F: Arsenal – Olimpijakos (20.45), Marselj – Borusija (20.45)

Grupa G: Zenit – Porto (18), Šahtjor – Apoel (20.45)

Grupa H: Bate Borisov – Barselona (20.45), Milan – Viktorija (20.45)