nole_bitka

“BITKA ZA BEBE” NA MARAKNI

Ðoković: Zbog ofsajda je teže igrati fudbal nego tenis

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković izjavio je danas da je puno teže igrati fudbal nego tenis, prvenstveno zbog ofsajda.

-Definitivno, teže je igrati fudbal, sve vreme sam gledao da se ne nađem u ofsajd zamci, a opet sa druge strane da ne budim sebičan. Sve u svemu bilo je izuzetno lepo zaigrati na Marakani gde sam kao dete dolazio mnogo puta i uživao u Zvezdinim utakmicama – rekao je Ðoković posle današnje humanitarne utakmice između ženske sekcije Crvene zvezde i glumaca iz filma „Montevideo, Bog te video“.

Povezana vest:  Bogdan Obradović: Znam da je Đoković iscrpljen, plašim se tog umora

Ðoković je kao gost nastupio u crveno belom-dresu i postigao gol iz penala za pobedu 4:2. On je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da se odazove akciji „Bitka za bebe“.

Ovde nisam bitan ja, bitno je da se svi borimo za bebe, da bismo skupili što više novca i da bi deca i majke imali što bolje uslove. Svaka uspešna ličnost, iz bilo koje sfere mora da ima tu svest, da vrati nešto svom narodu. Kad sam dobio poziv nijednog trenutka se nisam dvoumio – istakao je Ðoković.

Povezana vest:  Marej: Pet plasmana u finale u Melburnu je veliko dostignuće

Svetski teniski broj 1 i priznao je da je bilo jako zanimljivo igrati fudbal u ženskom društvu.

-Bilo je odlično, interesantno, drugačije u svakom smislu. Posebno mi se svidela napadačica Jovana, broj sedam – pohvalio je Ðoković srpsku reprezentativku Jovanu Damjanović.

Na stadionu Crvene zvezde ovaj humanitarni meč posmatralo je nažalost svega 2.000 gledalaca, tako da finansijski efekat nije veliki. Ulaznica je koštala 300 dinara, što će reći da je skupljeno tek oko 600.000 dinara, duplo manje nego što je potrebno za kupovinu jednog inkubatora. Ipak, akcija je uspela, opet pre svega zahvaljujući Novaku Ðokoviću, koji je saopštio da se njegova humanitarna fondacija uključila u kupovinu inkubatora.

Povezana vest:  HOPMAN KUP, Đoković deklasirao Hasa sa 6:2, 6:0