AnaIvanovic_August2011

WTA MOSKVA

Ivanović uspešna na startu turnira u Luksemburgu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u drugo kolo WTA turnira u Luksemburgu, pošto je na startu takmičenja savladala Francuskinju Viržin Razano sa 7:6 (7:2), 6:4. Protivnica Ivanovićeve u drugom kolu turnira biće 93. teniserka sveta, Britanka En Keotavong, sa kojom se do sada nije sastajala.

Povezana vest:  WTA MOSKVA, Vesnina u polufinalu bez borbe

Srpska teniserka nije briljirala u današnjem meču, ali je uspela da opravda ulogu favorita i dođe do zaslužene pobede. Duel Srpkinje i Francuskinje obeležili su brejkovi, a u takvoj igri bolje se snašla Ivanovićeva, koja je 2007. godine već osvojila turnir u Luksemburgu.

Nakon lošeg početka, Ivanovićeva je „uhvatila“ ritam, a u taj-brejku prvog seta pokazala je da ima bolje živce od Razano i smireno rešila ovaj deo meča u svoju korist.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Kiša promenila raspored finala Serbia opena

Srpska teniserka u drugom setu je veoma brzo stekla prednost, ali kod vođstva od 5:3 nije iskoristila četiri meč lopte na servis protivnice. Ipak, brzo je postavila stvari na svoje mesto, pa je na kraju zasluženo došla do četvrtog trijumfa u petom međusobnom duelu protiv Francuskinje.

WTA turnir u Luksemburgu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a pobednica će dobiti ček na 37.000 dolara.

Povezana vest:  Lajović u glavnom žrebu Majamija