novak_djokovic_rim1

ATP INDIAN VELS

Ðoković u polufinalu Indijan Velsa

 

Novak Ðoković se plasirao u polufinale turnira masters serije u Indijan Velsu pošto je večeras u četvrtfinalu savladao Španca Nikolasa Almagra sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:4. Najbolji teniser sveta, koji na prestižnom turniru brani titulu, u borbi za finale igraće sa pobednikom meča između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Žila Simona.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Štepanek: Srbija favorit, rešio sam problem sa Jankom

Ðoković je u trećem međusobnom okršaju protiv Almagra ostvario treću pobedu rutinskom igrom. Bio je to susret bez mnogo uzbuđenja u kojem je Srbin gotovo sa „pola gasa“ došao do očekivanog uspeha, iskoristivši prvu meč loptu posle 80 minuta nezanimljivog tenisa.

Španac se trudio da pruži ozbiljniji otpor, povremeno mu je to i polazilo za rukom, ali da bi mogao da napravi iznenađenje nije bilo šansi. Svetski broj jedan je po velikoj vrućini lagano držao ritam, i bez većih problema osvajao poene u pravim trenucima.

Povezana vest:  Svitolina iznenadila Kerber u Pekingu

U prvom setu viđena su tri brejka, a Ðoković je odlučujući poen osvojio u devetom gemu drugog, kada je na protivnički servis poveo sa 5:4 i potom okončao duel.