nole_i_tata

Goran Ðoković: Kineska kompanija sponzor Novaka Ðokovića

 

Jedna od najuticajnijih kompanija u Kini „Čajna envajronmental enerdži holdings“, sa kojom je Elektroprivreda Srbije danas potpisala protokol o saradnji, je među sponzorima srpskog tenisera Novaka Ðokovića izjavio je danas stric tenisera Goran Ðoković.

Ðoković, koji je direktor porodične kompanije „Femili sport“, izrazio je očekivanje da će to partnerstvo doprineti ekonomskom razvoju i napretku naše zemlje.

Povezana vest:  Lajović u dublu osvojio prvi turnir u karijeri

-I ovog puta se pokazalo da je Novak jedan od najboljiha ambasadora Srbije i nasa namera je da spojimo poslovne ljude iz celog sveta sa Vladom Srbije kako bi se realizovali značajni ekonomski projekti – kazao je Ðoković.

On je ocenio da je protokol o saradnji EPS-a sa konzorcijumom dve kineske kompanije, od kojih je jedna sponzor srpskog tenisera, veoma značajan s obzirom da se radi o jednoj od najvećih grinfild investicija u Srbiji. Goran Ðoković je nagovestio i mogućnost realizacije i drugih sličnih projekata sa partnerima iz ostalih zemalja.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA JU ES OPEN, Bozoljac na korak do glavnog žreba, Aleksandra ispala

-Biće još projekata ne samo sa Kinezima…i drugi Novakovi sponzori dolaze u Srbiju, bili su i Amerikanci i sa njima pokušavamo da dogovorimo saradnju – rekao je on.

EPS je ranije danas potpisao Protokol o saradnji sa konzorcijumom kineskih kompanija u izgradnji termoelektrane „Nikola Tesla“ B3 i realizaciji energetskih projekata na biomasu. Ukupna procenjena investiciona vrednost tih projekata značajno premašuje dva milijarde evra.

Povezana vest:  Kecmanović u četvrtfinalu turnira u Kicbilu