Dugo očekivani povratak tenisa na travnatoj podlozi je stigao – Eurosport će u više od 50 zemalja širom Evrope emitovati bett1ACES turnir, koji se održava u Berlinu od 13. do 19. jula.

 

 

Fanovi će moći da uživaju u jednom od poznatih svetskih turnira koji se igra na travi – Eurosport će emitovati uživo sva četiri dnevna meča na kanalu Eurosport 1 od 12:00 do 18:00 h.

 

Turnir je okupio šest ATP i šest WTA učesnika koji će međusobno podeliti nagradu vrednu 200.000 evra. Među učesnicima su i favorit Aleksandar Zverev, kao i Tomi Has, nekadašnji svetski igrač broj 2 koji željno iščekuje povratak profesionalnom tenisu. Događaj počinje na novom centralnom terenu na stadionu Štefi Graf u teniskom klubu LTTC Rot-Veiss (13-15. jul). Zatim će se mečevi preseliti u jedinstvenu arenu izgrađenu u hangaru na berlinskom aerodromu Tempelhof (17-19. jul).

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Đoković drugi, Troicki 16, Tipsarević 38

 

Organizatori će sprovesti stroge mere fizičkog distanciranja u koordinaciji sa lokalnim zdravstvenim osobljem. Broj gledalaca biće ograničen na 800 na Štefi Graf Centre Court-u (regularni kapacitet je 4.000 mesta) i na 200 na aerodromu Tempelhof. Svi igrači i članovi njihovog tima testiraće se na Covid-19 po dolasku, svakome ko uđe na bilo koji od terena biće izmerena temperatura, a svi gledaoci biće pozvani da nose maske za lice.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Pavljučenkova i Janković otvaraju meč Rusija – Srbija

 

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo prikazati neke od najboljih svetskih teniskih talenata i što ćemo imati i publiku prvi put ove godine na terenu sa travnatom podlogom.

Zahvaljujući Eurosport mreži koja nudi širok spektar kanala i platformi, mi nesmetano prikazujemo svetske mečeve i analize stručnjaka u preko 50 zemalja. Drago nam je što gledaocima možemo da omogućimo ekskluzivan teniski sadržaj”, rekao je Andrew Georgiou, predsednik Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions.

Povezana vest:  Kvitova se dobro oporavlja, raspisana nagrada za napadača

Žene:

Elina Svitolina (No.5)

Kiki Bertens (No.7)

Petra Kvitova (No.12)

Julija Gerges (No.38)

Karolin Garsija (No. 46)

Andrea Petkovic (No.87)

 

Muškarci:

Dominik Tim (No.3)

Aleksandar Zverev (No.7)

Jan-Lenard Štruf (No. 34)

Nik Kirios (No.40)

Janik Siner (No.73)

Tomi Has (Former No.2)

Photo by Clive Brunskill/Getty Images