nole_finale_majamija_2011

Novak Ðoković: Ne znam da li ću u Bazelu biti u top formi

 

Srpski teniser Novak Ðoković posle šest sedmica pauze zbog povrede vraća se na teren učešćem na turniru u Bazelu, a danas je izjavio da je potrebno izvesno vreme kako bi se videlo može li da igra u top formi nakon prekida istorijske sezone.

Svetski reket broj jedan nastupiće predstojeće sedmice u rodnom gradu Rodžera Federera, pošto se oporavio od povrede leđnog mišića, zbog koje je bio prinuđen da prekine duel protiv Huana Martina Del Potra u okviru polufinala Dejvis kupa Srbija – Argentina 18. septembra u Beogradu.

Povezana vest:  AO 2015, Ana Ivanović poražena na startu Australijan opena

-Naravno da će biti potrebno neko vreme da se vratim u pravu formu. Ne očekujem da ću u Bazelu igrati sa 100 odsto mogućnosti, ali pokušaću – rekao je ovogodišnji šampion Australijen Opena, Vimbldona i Ju Es Opena.

Ðoković će u Bazelu za prvog protivnika imati 50. tenisera sa ATP liste, Belgijanca Ksavijera Malisa, sa kojim se sastaje u utorak. Srbin je priznao da mu je prunudna pauza „možda i odgovarala“.

Povezana vest:  Dimitrov bolji od Gofana u finalu turnira u Londonu

-Povreda nikada nije dobrodošla, ali je sada, recimo, došla u pravo vreme. Imao sam malo više vremena da se oporavim i odmorim. Mislim da je ovo bila najduža pauza koju sam imao u poslednjih četiri ili pet godina – izjavio je prvorangirani teniser sveta, navodeći da je svakodnevno išao na terapiju.

Ðoković je ocenio da je rešenost da pomogne nacionalnoj reprezentaciji Srbiji u Dejvis kupu pogoršala njegovu povredu, zadobijenu na gren slem turniru u Njujorku, ali je istakao da ne žali zbog toga.

Povezana vest:  Obradović: Ðoković ove godine neće igrati u Dejvis kupu

-Odlučio sam da igram, što se pokazalo na neki način kao pogrešno po moje zdravlje. Međutim, ne žalim zbog toga. Slušam svoje srce, a ja sam želeo da igram za Srbiju u Dejvis kupu – poručio je Ðoković, koji u 2011. godini ima neverovatan skor od 64 pobede i tri poraza.

Turir u Bazelu počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 1,22 miliona evra, a titulu brani Federer.