viktor-troicki-2011

ATP PARIZ

Troicki šestom meč loptom u trećem kolu

 

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo finala Masters turnira u Parizu, pošto je danas savladao Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 6:4, 6.4. Treći reket Srbije je dominirao u meču protiv Stahovskog, a jedini problem imao je u trenucima kada je trebalo da ga matira, za šta mu je bilo potrebno šest meč lopti.

Povezana vest:  Krunić izgubila u četvrtfinalu turnira u Taškentu

Naš teniser je otvorio meč brejkom u prvom gemu, ali je Stahovski uspeo da uzvrati istom merom i izjednači na 2:2. Troicki je u devetom gemu još jednom oduzeo servis Ukrajincu i potom stavio tacku na set.

Troicki je napadačkom taktikom ušao i u nastavak meča, da bi u trećem gemu slomio servis protivnika (2:1), i još jednom, u sedmom gemu dosao do brejka (5:2). Svojim servisom je stigao do prve tri vezane meč lopte, ali je sve tri propustio, dopustivši Stahovskom da dođe do prvog brejka, a potom i da smanji na 5:4.

Povezana vest:  ATP RIM, Troicki izgubio od Staračea u drugom kolu turnira u Rimu

Troicki je potom drugi put servirao za meč, ali je ovoga puta bio uspešan, iskoristivši efektnim volejom šestu mec loptu

Treći reket Srbije će se za mesto u četvrtfinalu boriti sa pobednikom srpsko-hrvatskog duela Novak Ðoković-Ivan Dodig. Troicki je sa prvim teniserom sveta do sada igrao deset puta i samo jednom bio uspešniji, dok se sa Dodigom nije sastajao.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Na Li u finalu Rolan Garosa