endi_marej_hopman_kup_2011

Rusedski: Vreme je da Marej osvoji gren slem titulu

 

Bivši britanski teniser Greg Rusedski izjavio je danas da bi Endi Marej naredne sezone konačno mogao da osvoji gren slem titulu, koju na Ostrvu čekaju 76 godina. Poslednji gren slem titulu u Veliku Britaniju doneo je čuveni Fred Peri, kada je trijumfovao na Vimbldonu.

Povezana vest:  Šarapovoj smanjena kazna, vraća se na teren aprila 2017.

-Federer će imati 31 godinu, Ðoković ne može da ponovi ovako uspešnu sezonu i biće pod pritiskom jer brani 13.000 bodova, dok će Nadal, iako ove godione nije bio na svom nivou verovatno opet osvojiti Rolan Garos – rekao je Rusedski, koji je tokom karijeri jednom bio blizu gren slem titule, ali je u finalu US Opena 1997. godine izgubio od Patrika Raftera.

Povezana vest:  Dubai ipak bez Federera

On smatra da je Marej i do sada igrao dobro na gren slem turnirima i da je konačno vreme da se popne na sam vrh.

-Prošle godine izgubio je finale u Australiji i polufinala u Parizu, Londonu i NJujorku, što je pokazatelj da ima kontinuitet. On ima igru da pobedi 97 od 100 najboljih svetskih tenisera, ali nedostaje mu agresivnost kada dođe do finala i protivnici igraju najbolje što mogu.

Povezana vest:  Ana Ivanović izgubila od Kerberove

Rusedski očekuje da bi Marej „najlaklše“ mogao da osvoji Australija open, jer, kako je rekao, uvek igra dobro na otvaranju sezone.