NOVAK_DJOKOVIC_1

ATP MASTERS LONDON 2011

Đoković posle tri seta pobedio Berdiha

 

Novak Đoković (Srbija) – Tomaš Berdih (Češka) 2:1 (3:6,6:3,7:6(7:3))

 

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Ðoković uspešno je startovao na Masters kupu u Londonu, pošto je večeras u prvom kolu A grupe savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:3). Ðoković nije bio na nivou na koji smo navikli, imao je mnogo problema, ali je u presudnim trenucima odigrao najbolje, spasio je i jednu meč loptu i posle dva sata i 40 minuta igre zabeležio osmu pobedu u devet međusobnih duela sa Berdihom.

Novak je katastrofalno otvorio meč, izgubio prva dva servis gema i posle manje od 15 minuta igre na semaforu je stajalo 0:4. Ipak, u petom gemu uspeo je da vrati jedan brejk, a zatim konačno da osvoji svoj servis i smanji na 2:4. U sedmom gemu imao je 15:40, ali je Berdih sjajnim servisima prvo spasio dve brejk lopte, a zatim osvojio gem, poveo 5:2 i ispostavilo se prelomio prvi set.

Povezana vest:  Gledalac sa bakljom na kratko prekinuo finale Nadal - Ferer

Ðoković je u narednom gemu uspeo da sačuva koncentraciju i smanji na 5:3, imao je i 30:30 na Berdihov servis, ali je Čeh opet kada je to bilo najvažnije odlično servirao i posle 48 minuta igre osvojio prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Ðoković je uzvratio istom merom 6:3, za 46 minuta igre. Odlučio je drugi gem kada je posle velike borbe koja je trajala svih 15 minuta oduzeo servis Čehu i tako stekao veliku prednost.

Povezana vest:  Ulaznice za Dejvis kup od 300 do 500 dinara

Treći odlučujući set bio je i najuzbudljiviji. Berdih je u šestom gemu prvi napravio brejk, poveo 4:2, ali Ðoković ne bi bio najbolji na svetu da nije spreman odmah da uzvrati. Već u sledećem gemu smanjio je na 4:3, a zatim sigurnim servisima izjednačio na 4:4. Stabilizovao se Berdih već u narednom gemu, koji je osvojio bez izgubljenog poena i doveo Novaka u situaciju da servira za ostanak u meču. Čeh je imao 15:30, ali Ðoković je ipak izjednačio na 5:5. Naredni gem pripao je Berdihu 6:5, pa je Srbin morao da servira za tajbrejk. Opet je bilo 15:30, Novak je izjednačio na 30:30, a zatim duplom servis greškom omogućio Berdihu prvu meč loptu. Međutim, tada je Čeh jedan otvoren forhend poslao u aut, posle još jedan i otišlo se u tajbrejk.

Povezana vest:  Viktorija Azarenka predala meč zbog povrede

Berdih kao da nije mogao da zaboravi prokockanu meč loptu, napravio je čak ntri neiznuđene greške, Ðoković je došao do 5:1, a zatim i do 6:3, a onda je sjajnim servisom iskoristio prvu meč loptu 7:3. Treći set trajao je tačno 66 minuta.

Prethodno, u prvom meču A grupe Španac David Ferer je savladao Britanca Endija Mareja sa 6:4, 7:5.

U drugom kolu koje je na programu u sredu trebalo bi da se sastanu Ferer i Ðoković, odnosno Berdih i Marej, ali pošto je Britanac povređen lako je moguće da Čeh opet igra protiv Srbija – Janka Tipsarevića.