rodzer_federer_forhend

ATP MASTARS LONDON 2011

Federer: Bilo je fantastično i jako, jako brzo

 

Fantastičnom igrom u utorak uveče Rodžer Federer je doslovno razbio najvećeg konkurenta u karijeri, Španca Rafaela Nadala. Pobedio je Švajcarac sa 2:0 u setovima (6-3, 6-0) u londonskoj O2 areni. Time se Federer plasirao u polufinale završnog turnira, ATP World Tour Finalsa, dok Nadalu ostaje borba sa Žo Vilfridom Congom za drugo mesto iz ove grupe, koje vodi u polufinale.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Tipsarević: Pružio sam maksimum, ali mogu još bolje

Od trenutka kada je bilo 2:2 u prvom setu Federer je napravio seriju 10:1 u gemovima, i u svakom pogledu ponizio je protivnika. Sve brojke su bile uverljivo na strani Federera, a recimo da je u pogledu direktnih poena prednjačio sa 28-4.

Isto tako, ovo je bio već 26. međusobni njihov meč, ali do sada nikada niko nije pobedio, odnosno, izgubio na ovako uverljiv način.

Povezana vest:  Jankovićeva u polufinalu Hong Konga

-Šta reći. Bilo je fantastično i jako, jako brzo. Ali, podloga je takva. Mnogo se stvari dogodi prebrzo – rekao je Federer.

-Mora da bude jasno da sam ko zna koliko puta video Nadala u daleko boljem izdanju. Video sam i sebe u mnogo slabijim izdanjima. Ali, osećao sam se sjajno. Bilo mi je gušt igrati. I mogao sam praktično sve šta sam zamislio. Prvi servis je bio sjajan, igra sa osnovne takođe, ma sve – zaključio je Federer.

Povezana vest:  Đoković noćas od tri sata protiv Bagdatisa