janko_tipsarevic_berdih
ATP MASTERS LONDON 2011
Tipsarević izgubio od Berdiha

 

Janko Tipsarević (Srbija) – Tomaš Berdih (Češka) 1:1 (6:2,3:6,6:7(6:8))

   

Srpski teniser Janko Tipsarević porazom je startovao na završnom Mastersu u Londonu, pošto je danas u meču drugog kola izgubio od Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2, 3.6, 6:7 (6:8).
Drugi reket Srbije je imao veliku šansu da zabeleži pobedu, s obzirom da je u taj brejku propustio meč loptu protiv Berdiha.
Iako je posle ubedljivo dobijenog prvog seta, izgledalo da će naš teniser lako matirati Čeha, Berdih se oporavio i uveo meč u neizvesnu završnicu u kojoj je spasio jednu meč loptu i iskoristio prvu.
Tipsarević je ipak, na najboljii način zamenio Britanca Endija Mareja koji je zbog povrede u utorak bio primoran da se povuče sa turnira.
Naš teniser je otvorio meč brejkom ,a zatim je u petom gemu još jednom oduzeo servis Čehu (4:1), potom dobivši svoj gem (5:1)
Kada se činilo da će Tipsarević rutinski okončati set kod vođstva od 5:2, Berdih je došao do tri brejk lopte i već tada nagovestio povratak u meč. Tipsarević je međutim, spasio sve tri lopte i poveo sa 1:0 u setovima.
Preokret se desio u nastavku duela, kada je Čeh pokazao da jedan izgubljeni set ne znači i izgubljenu bitku.
Berdih je u osmom gemu došao do brejka, pa zatim na svoj servis izjednačio u setovima.
U odlučujućem trećem setu vodila se ravnopravna borba za svaki poen, koju je u taj brejku prvi imao priliku da dobije Tipsarević.
Posle 5:3 za Berdiha, naš teniser je sačuvao mir i čvrstinu i došao do prve meč lopte (6.5).
Ono što on nije iskoristio, Berdih nije propustio i time je upisao prvu pobedu na turniru i otvorio šansu za eventualni plasman u polufinale.
Tipsarević će u trećem kolu igrati protiv zemljaka Novaka Ðokovića koji se večeras od 21 sat sastaje sa Špancem Davidom Fererom.
Povezana vest:  ATP MAJAMI, Ðoković: Strpljenjem sam srušio Fererov zid