srbija_sev_irs_srb

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Škotska – Srbija na startu kvalifikacija

 

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Škotske na startu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, koje će 2014. godine biti održano u Brazilu. Dogovor o rasporedu utakmica A grupe kvalifikacija za SP postignut je danas na sastanku u sedištu Fudbalskog saveza Belgije u Briselu.

Srbija se nalazi u grupi sa nacionalnim timovima Hrvatske, Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa, odlučeno je žrebom 30. jula u Rio de Žaneiru. Utakmice Grupe A biće igrane u zvaničnim kvalifikacionim terminima predviđenim FIFA kalendarom takmičenja.

Naša reprezentacija će takmičenje na putu ka narednom Mondijalu u Brazilu početi utakmicom u Škotskoj 7. septembra 2012. godine, a četiri dana kasnije dočekaćemo Vels. Derbi utakmice između Srbije i Hrvatske na programu su u 2013. godini, prva će biti odigrana u petak, 22. marta u Hrvatskoj, a revanš 6. septembra u Srbiji.

Povezana vest:  CONMEBOL traži of FIFA globalni fond za pomoć savezima

Vršilac dužnosti selektora Srbije Radovan Ćurčić bio je zadovoljan postignutim dogovorom i rasporedom odigravanja utakmica.

-Dogovor sadrži sve uvodne ideje sa kojima smo i doputovali u Brisel. Najvažnije je izbeći žreb, koji sigurno nikome u potpunosti ne bi odgovarao. Sada nam ostaje da se u narednom periodu adekvatno pripremimo za naporno i dugo takmičenje koje sledi – rekao je Ćurčić.

Evropa će u Brazilu 2014. godine imati 13 predstavnika. Direktan plasman na šampionat sveta obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa. Drugoplasirane reprezentacije biće svrstane na posebnu tabelu, a iz grupa koje imaju šest predstavnika (ukupno njih osam, poslednja ima pet učesnika) biće izbrisani rezultati ostvareni protiv poslednjeplasiranih ekipa.

Povezana vest:  Kačar uzbuđen, nervozu ubija stonim tenisom

Od tako sastavljene tabele od devet selekcija, osam prvoplasiranih učestvovaće u baražu i četiri pobednika će ostvariti plasman na svetsko prvenstvo, dok najslabije rangirana drugoplasirana reprezentacija neće učestvovati u mečevima odluke.  Termini baraža su 15. i 19. novembar 2013. godine.

 

Utakmice će se igrati po sledećem rasporedu:

7. septembar 2012:

Škotska – SRBIJA

Vels – Belgija

Hrvatska – Makedonija

11. septembar 2012:

SRBIJA – Vels

Belgija – Hrvatska

Škotska – Makedonija

12. oktobar 2012:

SRBIJA – Belgija

Povezana vest:  FSS donira sijalice za reflektore Radu i OFK-u

Makedonija – Hrvatska

Vels – Škotska

16. oktobar 2012:

Makedonija – SRBIJA

Hrvatska – Vels

Belgija – Škotska

22. mart 2013:

Hrvatska – SRBIJA

Makedonija – Belgija

Škotska – Vels

26. mart 2013:

SRBIJA – Škotska

Vels – Hrvatska

Belgija – Makedonija

7. jun 2013:

Belgija – SRBIJA

Hrvatska – Škotska

11. jun 2013:

Nema utakmica

6. septembar 2013:

SRBIJA – Hrvatska

Makedonija – Vels

Škotska – Belgija

10. septembar 2013:

Vels – SRBIJA

Makedonija – Škotska

11. oktobar 2013:

Hrvatska – Belgija

Vels – Makedonija

15. oktobar 2013:

SRBIJA – Makedonija

Škotska – Hrvatska

Belgija – Vels