AA_tennis_ball_racquet

Grad Šabac pomaže teniskom paraolimpijcu

 

Grad Šabac obezbediće novac za pripremu stonotenisera u invalidskim kolicima Mitra Palikuće jer je, prema trenutnim rezultatima, ispunio normu za paraolimpijadu, najavio je danas gradonačelnik tog grada Miloš Milošević. Palikuća je na Evropskom prvenstvu u Splitu osvojio bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i bio član selekcije Srbije koja je osvojila zlatnu ekipnu medalju.

Povezana vest:  ČELENDŽER SARAJEVO, Bozoljac u četvrtfinalu čelendžera u Sarajevu

-Jedan san je ostvaren, učešće na Evropskom prvenstvu i medalja, a sada je na redu drugi san – Paraolimpijske igre. Nisam se predao kada me je nesreća vezala za invalidska kolica i stoni tenis mi je vratio samopouzdanje – rekao je Palikuća novinarima.

Sportista je vezan za invalidska kolica od 2001. godine kada je imao saobraćajnu nesreću. Tada je bio zaposlen u Vojsci Srbije kao podoficir. Godinu dana pre nesreće igrao je fudbal i proglašen za najuspešnijeg sportistu Opštine Šabac.

Povezana vest:  Ivanovićeva i Jankovićeva zadržale pozicije na novoj WTA listi

Šabački stonoteniser je deveti na svetskoj rang listi dok će na Paraolimpijadi u Londonu učestvovati prvih 12 tenisera. Za njegove treninge grad je u 2011. godini izdvojio oko 150.000 dinara.