djokovi_trece_kolo_AO_slavljeATP DUBAI, SERIA 500

Đoković: Imam šansu da odbranim titulu

 

Branilac titule na turniru u Dubaiju, teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas da ne želi da gleda negativne stvari u večerašnjem polufinalnom meču, već je istakao da se plasirao u finale i da ima šansu da odbrani titulu.

Đoković je u polufinalu savladao Markosa Bagdatisa sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:4) i u finalu će se sastati sa Rusom Mihaelom Južnim.

Teniser Srbije ponovo je imao dugotrajan meč i treći put za redom izgubio prvi set.

Povezana vest:  ATP RIM, Đoković u istoj polovini žreba sa Nadalom

-Mislim da je neverovatno da mi se to ponovo dogodilo. Igrao sam gotovo tri sata sa nekim ko se trudi da dugo zadrži loptu u terenu. Mislim da je meč bio neizvestan – rekao je Đoković.

On je dodao da je bilo uspona i padova u igri, i da to ne bi trebalo da se događa.

-Imao sam sreće, borio sam se. Ne želim da gledam negativne strane. Ja sam u finalu i imam šansu da odbranim titulu – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Lajović, Tipsarević, Krajinović i Zimonjić igraju protiv Britanije

Teniser Srbije izgubio je prvi set u taj-breku, zatim spasao tri brejk-poena u drugom setu. Ukupno je spasao 13 od 16 brejk-poena i nije pružio šansu protivniku u poslednjem setu.

-Moj servis nije bio na nivou na kojem sam želeo da bude. Imao sam dosta duplih servis grešaka i dosta brejk-poena. To ne želim – rekao je Đoković.

On je objasnio da dobar servis daje prednost, ali i psihičku sigurnost.

-To nisam danas imao, pa sam se trudio, borio… – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Ðoković siguran na startu Rolan Garosa

Bagdatis je istakao da je izgubio meč koji je „imao u rukama“.

-Zaista sam razočaran. Osećao sam se dobro na terenu i dobro sam se kretao. Naravno da verujem da mogu da pobedim nekog igrača koji je među prvih deset jer nisam daleko od vrhunskog nivoa. Samo nekoliko važnih poena čini tu razliku – rekao je Bagdatis.

Finale turnira u Dubaiju igraće se sutra u 16.00. Nagradni fond turnira je 1.619.500 dolara.