Novak_Djokovic_london_2012_slavlje

ATP LONDON
Đoković u finalu završnog mastersa u Londonu
 
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale završnog Masters turnira u Londonu, pošto je danas u polufinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1 u setovima – 4:6, 6:3, 6:2.
Đokoviću je bilo potrebno dva sata i 11 minuta igre da slomi otpor Del Potra i posle preokreta dođe do sedme pobede u njihovih devet međusobnih duela.
Svetski broj jedan pokazao je izuzetno jaku mentalnu stabilnost i nije se predavao, čak i kada se stvari nisu odvijale kako je želeo.
Meč je krenuo loše po srpskog tenisera, koji na početku nije iskoristio brejk loptu, što je ohrabrilo Argentinca da prvi set reši u svoju korist.
Da Novak poseduje adekvatno rešenje protiv Del Potra pokazao je u nastavku meča, kada je često menjao ritam, strpljivo osvajao poene i napadao iz povoljnih situacija. Đokoviću je ovo 74 pobeda u 2012. godina, a treća uzastopna nad Del Potrom.
U borbi za trofej Đoković se sutra od 21 sat sastaje sa pobednikom meča između Britanca Endija Mareja i Švajcarca Rodžera Federera, koji je na programu kasnije večeras.

 

Povezana vest:  Tipsarević: Tenis je dovoljno veliki za Đokovića i mene