nole_ljubi_pehar_vimbldon

Ðoković: Mogu da ponovim sjajne rezultate i u 2012.

Najbolje rangirani svetski teniser Novak Ðoković izjavio je danas da veruje da u 2012. može da ponovi fantastične rezultate koji su mu ove godine doneli prvo mesto na ATP listi i tri gren slem trofeja.
-Zašto da ne? Ne postoji nijedan razlog da ne budem optimista. Moram da verujem u sebe i svoje kvalitete i da mogu da ponovim ovogodišnje rezultate. Znam da će to biti neverovatno teško, ali ništa nije nemoguće – rekao je Ðoković novinarima u Abu Dabiju.
Srpski teniser će 29. decembra u Abu Dabiju igrati na egzibicionom turniru.
Ðoković je ponovio da je do sjajnih rezultata ove godine došao ponajviše zahvaljujući psihičkoj pripremi i snazi.
-Nije logično da na samom početku karijere budete potpuno spremni. Svakome je potrebno vreme da se razvije, a mora i mnogo da se radi. Trebalo mi je četiri, pet godina da sazrim i dovedem svoju igru na nivo na kojem ću moći da osvajam najjače turnire – istakao je Ðoković.
Ove godine Ðoković je zabeležio 70 pobeda i samo šest poraza, a na ATP turnirima je zaradio rekordnih 12,6 miliona dolara.
Jedna od promena u odnosu na prethodne sezone dogodila se u ishrani, iz koje je Ðoković izbacio gluten.
-Neću menjati režim ishrane, nastavljam sa tom vrstom dijete i istim tempom treninga – kazao je on i dodao da je uspešan završetak sezone proslavio uz vino.
-Popio sam čašu vina, u stvari, nekoliko njih. Srećom, sutradan nisam imao trening – našalio se Ðoković.
Srpski teniser ocenio je i da ima još dosta mesta za napredak u igri.
-Ima još mnogo prostora za to. Glavni cilj mi je osvajanje još gren slem titula. Potrebno je da zadržim sadašnji nivo, možda da popravim nekoliko udaraca – dodao je on.
Ove godine Ðoković je osvojio titule na Vimbldonu, Australijan Openu i Ju-Es Openu. 
Njegov prvi protivnik na egzibicionom turniru u Abu Dabiju krajem godine biće Francuz Gael Monfis, a učestvovaće i Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Povezana vest:  FED kup: Srbija dočekuje Španiju u Kraljevu