nole_finale_majamija_2011

Ðokoviću priznanje za tri najveća dostignuća u 2011.
 
Prvorangirani teniser sveta Novak Ðoković dobio je novo priznanje pošto je Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) objavilo da je vlasnik tri najveća dostignuća u 2011. godini.
Prema izboru ATP, tri najveća dostignuća su Ðokovićev start sezone sa 41 uzastopnom pobedom, tri osvojene gren-slem titule i rekordnih pet masters titula u jednoj sezoni.
Najboljeg tenisera sveta niko nije uspeo da zaustavi u prvih pet meseci, tokom kojih je osvojio sedam ATP titula. Niz od 41 pobede prekinuo je Švajcarac Rodžer Federer u polufinalu Rolan Garosa.
Ðoković je u 2011. godini osvojio Australijen Open, Vimbldon i Ju Es Open i tako prekinuo dominaciju Rafaela Nadala i Rodžera Federera na gren slem turnirima. Prethodno je od 23 gren-slem finala 21 pripalo Špancu i Švajcarcu.
Srbin je prvi igrač u istoriji tenisa koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio čak pet masters titula (Indijan Vels, Majami, Madrid, Rim, Montreal).
ATP je prethodno Ðokovića proglasilo za igrača godine, učesnika najboljeg meča u 2011, dobio je nagradu za najveći preokret, a njegovi dueli sa Nadalom proglašeni su za najveći rivalitet u godini na izmaku.
Povezana vest:  Sergej Bubka pao sa trećeg sprata hotelske sobe