Počele pripreme srpskih Davis cup reprezentativaca za meč sa Amerikancima
davis_kup_srbijaDavis cup selekciju Srbije prvog vikenda marta očekuje susret sa timom Amerike.Poznato je da će se mečevi između reprezentacija Srbije I Amerike u prvom kolu Davis cupa Svetske grupe odigrati od 05. do 07. marta u Beogradskoj areni čiji kapacitet iznosi 19.962 gledaoca.
Selektor Srbije Bogdan Obradović za meč protiv Amerikanaca računa na najjači tim koji naša zemlja ima, a koji čine: Novak Đoković (2. na ATP listi u singlu), Viktor Troicki (35), Janko Tipsarević (37) i Nenad Zimonjić (1. mesto u dublu na ATP listi).
Deo reprezentacije već je počeo da trenira u Beogradskoj arena, a očekuje se da im se osvajač ATP turnira u Dubaiju, Novak Đoković pridruži ovih dana.
Protivnici našim momcima po najavi selektora Davis cup reprezentacije Amerike Patrika Mekinroa biće Džon Isner (21. na ATP listi u singlu), Sem Kveri (22) i čuvena braća Brajan – Bob i Majk koji čine drugi dubl sveta.
SATNICA MEČEVA:
Prvi dan takmičenja: petak 05. mart, igraju se dva singl meča, prvi počinje od 16:00 časova, drugi odmah po završetku prvog
Drugi dan takmičenja: subota 06. mart, igraju se dubl meč od 14:00 časova
Treći dan takmičenja: nedelja 07. mart, igraju se dva singl meča, prvi počinje od 15:00 časova, nakon kojeg sledi drugi singl
Podloga: šljaka
Vrsta loptica: Head ATP

Povezana vest:  Ivanović u šesnaestini finala Majamija