Rafael_Nadal_loptica

Nadal: Treba da vratim nepredvidljivost i snagu volje

 

Drugi teniser sveta Španac Rafael Nadal izjavio je danas da mu je cilj da u 2012. vrati nepredvidljivost u igri, kako bi mogao da parira svetskom broju jedan Srbinu Novaku Ðokoviću.

-U prvoj polovini godine posedovao sam zavidnu fizičku i mentalnu snagu, ali ne i savršenu, budući da je Ðoković u svim duelima bio bolji – rekao je Nadal u intervjuu za španski „El Pais“.

Povezana vest:  Osmi Memorijalni turnir Anastasija Beba Stajić

Nadal je naglasio da svaki igrač „prirodno, sa godinama, gubi na intenzitetu – u smislu samopouzdanja, koncentracije, pozitivnog stava i optimizma“.

-Tokom većeg dela sezone igra mi je bila “providna“. Upravo u tome leži ključ mog povratka na mesto broj jedan – u povratku nepredvidljivih poteza – rekao je Nadal.

Španski teniser je precizirao da će naredne sezone igrati ofanzivnije i da će „više ulaziti u teren“ i da neće dopuštati protivnicima da preuzimaju kontrolu. Nadal je, ipak, ocenio da prethodna sezona nije „potpuna katastrofa“.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Rafael Nadal osvojio titulu na Rolan Garosu

-Nisam pobeđivao jer sam bio suviše nestrpljiv. Osim toga, neophodno mi je da vratim snagu volje kojom sam ranije dominirao – rekao je Nadal.