nole_majami_1_2011

Ðoković i Janković najbolji u 2011. godini
 
Novak Ðoković i Jelena Janković proglašeni su večeras za najbolje tenisere Srbije u 2011. godini, u izboru nacionalnog teniskog saveza (TSS).
Na svečanosti u hotelu „Kontinental“ za najbolje juniore do 18 godina izabrani su Natalija Kostić i Miki Janković, dok je za najbolju reprezentaciju proglašena ženska selekcija do 14 godina, koja je na šampionatu u Češkoj osvojila titulu prvaka sveta.
Predsednik TSS Vuk Jeremić izjavio je da je tenis u godini na izmaku izazvao „najviše pozitivnih osećanja u zemlji i širom meridijana“.
-Ova godina bila je spektakularna, ali imamo obavezu da u sledećoj budemo još bolji. Ono što je najvažnije – obezbedili smo jedinstvo. Svađe su iza nas, jer ukoliko nismo jedinstveni, rivali će nas pregaziti. Nadam se da ćemo ovakvo jedinstvo pronaći i u drugim sferama života u Srbiji – rekao je Jeremić.
Predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojević kao prioritet za narednu godinu izdvojio je početak izgradnje nacionalnohg teniskog centra.
-Moramo da talentovanoj deci omogućimo mnogo bolje uslove od onih koje su imali Ðoković, Tipsarević i ostali asovi. Očekujem da teniski centar, koji će imati 10 otvorenih i četiri zatvorena terena, počnemo da gradimo naredne, a završimo 2013. Godine – rekao je Spasojević.
TSS je proglasio i najbolje u ostalm kategoijama. Najbolji trener je Nikola Živković, dok je Marijana Veljović izabrana za najboljeg sudiju.
Nagrade su dobili i najbolji juniori u kategoriji do 12 godina (Mia Mijatović, Miomir Kecmanović), do 14 godina (Ivana Jorović, Filip Grbić) i do 16 godina (Saška Gavrilovska i Nikola Milojević).
Posebna priznanja uručena su Nebojši Viškoviću za najboljeg TV komentatora i Nebojši Mandrapi za najboljeg teniskog novinara u štampanim medijima.
Povezana vest:  Nadal od ponedeljka ponovo prvi na ATP listi