Mac Miller 05

MTV PUSH ARTIST ZA JANUAR JE… MALCOLM “MAC MILLER” MCCORMICK

MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta.

Januar je rezervisan za mladu hp-hop zvezdu, Malcolma “Mac Miller” McCormicka.

Nedugo nakon završene srednje škole, Mac je zapao za oko i uvo čelnim ljudima iz Rostrum Records-a, sa kojima je sklopio dogovor u julu 2010. godine. Multitalentovani muzičar i virtuoz na brojnim instrumentima, rođen je 1992. godine u Pitsburgu. Već sa šest godina samouko počinje da svira klavir, gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Nakon što je naučio da komponuje brojne žanrove, svoje vreme usmerava na usavršavanje umetnosti rimovanja. Kao veliki poštovalac izvođača poput Big L i Lauryn Hill i sastava kao što su Outkast i A Tribe Called Quest, na koje se tokom odrastanja ugledao, Mac Miller ubrzo dobija reputaciju sjajnog fristajlera “bez dlake na jeziku”.

Povezana vest:  Lejdi Gaga: Slušala sam roditelje kako se seksaju!

Nakon singla prvenca iz 2007. godine, Mac osniva duo The Ill Spoken, ali već 2009. objavljuje prvi solo singl. Paralelno sa zahuktavanjem njegove samostalne karijere raste i reputacija ovog muzičara “u kraju” i na online platformama. U julu 2010. godine, popularnost koju je Mac Miller stekao postaje nadvosmislena činjenica, a mladi umetnik istog meseca potpisuje ugovor sa nezavisnom izdavačkom kućom Rostrum Records. Samo mesec dana kasnije Rostrum Records izbacuje Macov singl “K.I.D.S.”, a pesma ubrzo postaje hit. Mišljenja medija takođe su nepodeljena, pa je tako HipHopDx Mac Millera opisao kao “Novu superzvezdu iz Pitsburga”, dok The Source Magazine za ovog muzičara kaže sledeće: “Samo nebo je granica za mladog Mac Millera”.

Povezana vest:  Italijanski bandoneonista Daniele Di Bonaventura otvara 25. Pančevački džez festival

Danas spotovi Mac Millera u zbiru imaju preko 165 miliona pregleda na YouTube-u, a dokaz o uspehu ovog muzičara je i činjenica da Mac uspešno rasprodaje koncerte na aktuelnoj The Incredibly Dope turneji. Potencijal mladog Millera najbolje je prikazati kroz brojke ostvarene u 2011. godini: njegov EP “On And On And Beyond” prodat je u preko 60.000 digitalnih primeraka, a album prvenac “Blue Slide Park” ovog muzičara se našao na trećem mestu iTunes-ove liste albuma samo u pretprodajnoj nedelji! Izgleda da će i 2012. godina biti u znaku MTV-jevog Push Artista Mac Millera!.

Povezana vest:  Nickelback: Nismo u trendu i nije nas briga