nebojsa_ilic_sp_nz_2010_2

PRIPREME VESLAČKE REPREZENTACIJE SRBIJE

Poslednje testiranje u 2011.

U Veslačkom klubu Partizan 28. decembra 2011. održano je testiranje na ergometru reprezentativaca Srbije nakon čega su dobili voljno do 3. januara kada nastavljaju pripreme za ogromne izazove u 2012, svakako najveći Olimpijske igre u Londonu. Selektor Nebojša Ilić bio je zadovoljan postignutim rezultatima, ali je i izrazio žaljenje što zbog povreda i bolesti pojedini reprezentivci nisu uspeli da pokažu realan nivo forme u ovom trenutku.

– Ovim testiranjem smo stavili tačku na decembarske pripreme i na osnovu rezultata koji su na njemu postignuti odredili smo sastav reprezenatcije, kako olimpijske reprezentacije tako i one do 23 godine, za nastavak priprema u januaru. Takođe, ovi rezultati će stručnom štabu biti merilo za određivanje zadataka u nastavku priprema. Sve u svemu zadovoljan sam. Miloš Vasić, Miloš Stanojević, Nikola Stojić, Goran Jagar, Aleksandar Filipović i Marko Marjanović, Iva Obradović i Ivana Filipović su na testiranju postigli lične rekorde što je odlična stvar jer pokazuje da su podigli svoje kapacitete na viši nivo. Nažalost, par reprezentativaca a tu najviše mislim na Radoja Đerića, Jovana Popovića, Miljana Vukovića i Nenada Beđika nisu postigli očekivane rezultate a razlog za to su, nema sumnje, viroza koju su imali prethodne nedelje kao i neke sitne povrede. Njih četvorica su tako ostali dužni za adekvatan rezultat ali se nadam da će pokazati svoje realne mogućnosti na testiranju u januaru.

Povezana vest:  Umrla plivačka maratonka Atina Bojadži

Ilić dodaje da će veslačka reprezenacija, kako seniorska tako i ona do 23 godine, nastaviti u udarničkom ritmu i u januaru, kada će se počev od 2. januara, reprezentativci skupljati u Crnoj Gori, gde će sporvesti novi ciklus priprema. Na spisku za priupreme u Crnoj Gori su Vuk Matović, Nikola Simović, Goran Todorović (biće u Crnoj Gori od 4. fo 14. januara), Dušan Bogičević, Aleksandar Filipović, Veselin Savić, Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Miloš Tomić, Nenad Babović (4-15. januar), Iva Obradović, Ivana Filipović, Nikola Stojić, Jovan Popović, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Radoje Đerić, Marko Marjanović, Nenad Beđik (8-28. januar). Pored reprezentativaca u Crnoj Gori će biti i stručni štab u sastavu selector Nebojša Ilić, treneri Dejan Guslov i Oleksandr Fedotov kao i fizioterapeut Stevan Kastratović.

Povezana vest:  Čavić se nudi ministru Mrkiću za ambasadora Srbije

– Svaki ciklus priprema je kvalifikacionog karatera. Zalaganjem na njima kao i rezultatima na testiranjima reprezentativci u svakom trenutku mogu sebi da poprave ili pokvare status. Ulazimo u olimpijsku godinu. Za sada imamo dve posade koje će nas predstavljati u Londonu sa ukupno šestoricom veslača. Sva mesta su i dalje slobodna a od svakog ponaosob zavisi da li će osvojiti kartu za London. Na kraju januara testiranjem ćemo podvući novu crtu i na osnovu toga odrediti smernice za febuarski ciklus priprema – “podvlači” Ilić.

Povezana vest:  „Synchro Open” Stari grad sutra i prekosutra u SC „Vračar”