miki_jankovic

Miki Janković: Nadam se trening meču sa Ðokovićem

 

Najbolji mladi teniser Srbije Miki Janković izjavio je večeras da je presrećan što je dobio priznanje nacionalnog saveza (TSS) i dodao da nagradu doživljava kao podstrek za dalji napredak.

-Presrećan sam što su ljudi iz TSS mene proglasili za najboljeg. Ova godina, u kojoj sam stigao do četvrtfinala juniorskog Rolan Garosa, za mene je najbolja u karijeri, ali očekujem da naredna bude još uspešnija – rekao je 17. godišnji Janković.

Povezana vest:  Jelena Janković u Kopenhagenu prekida "crnu seriju"

Talentovani teniser trenutno na ATP listi zauzima 875. mesto i planira da naredne godine krene prema vrhu.

-Prva želja mi je da uđem među 700, kako bih imao direktno mesto u žrebu na juniorskim gren-slemovima. Igraću i na fjučersima i bio bih prezadovljan ukoliko narednu godinu završim među 500 najboljih tenisera u svetu.

Janković je član TK Gemaks, gde i trenira, a povremeno odlazi u Nemačku na akademiju poznatog tenisera Rajnera Šitlera.

Povezana vest:  Ana Jovanović: Navijači ispunite Arenu, mi pišemo istoriju

-Uslovi koje imam u Beogradu su veoma dobri, ali mi nedostaju jači sparing partneri. U ovoj godini odradio sam nekoliko treninga sa Viktorom Troickim i Jankom Tipsarevićem, a imao sam priliku da u Haleu odradim i jedan sa Rodžerom Federerom. Želja mi je da naredne godine, ukoliko je to moguće, odradim bar jedan trening meč sa Novakom Ðokovićem.

Povezana vest:  Viktor Troicki sa mladim teniserima na SC Olimp najavio ovogodišnji adidas KIDS OPEN

Janković ima značajnu finansijsku pomoć svog kluba Gemaksa, dok TŠ pomaže plaćajući avionske karte.

-Snalazimo se kako znamo i umemo. Nije lako, ali uveren sam da će se sve uskoro isplatiti – poručio je Janković.

On je u 2011. godini odigrao 13 turnira iz fjučers serije, a u juniorskoj kategoriji jedan turnir je osvojio, igrao jedno finale i godinu završio kao 45. na ITF listi.