nole_i_nadala_finale_vimbldon_1

Nadal izmenama na reketu želi zaustaviti Đokovića
 
Španac Rafael Nadal, koji je sezonu završio kao 2. teniser sveta, odlučio je napraviti korekcije na reketu koje bi mu trebale doneti iskorak u borbi za svetski broj jedan muškog tenisa.
Premda se osvajanje Roland Garosa i finale na još dva Grand Slema sigurno ne mogu nazvati lošom sezonom, Rafael Nadal će se ipak 2011. godine sećati po lošem ponajpre zbog izrazite dominacije Novaka Đokovića koji mu je preoteo mesto broj 1 na ATP listi, ali i još važnije, savladao ga u svim međusobnim susretima.
Nadal je za početak sezone izabrao egzibiciju u Abu Dabiju gde je otkrio kako je napravio manje izmene na svom reketu. Ti zahvati doneće nešto više težine na vrh reketa, a što bi na kraju trebalo rezultirati s više snage prilikom udaraca.
-Ovo je promena koja bi mi trebala doneti koristi u budućnosti, a ne odmah na početku sezone. Svaka promena zahteva i razdoblje prilagođavanja. Želeli smo izvući više snage iz reketa kako bi mogao osvariti više winnera. Verujemo da je to moguće, a za sada ne mogu davati nikakve procene jer treniram s novim reketom tek 5-6 dana – izjavio je Nadal.
Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva osma, Ivanovićeva 16. na WTA listi