pehar_nole (2)

Đoković: Neverovatno, ali već sam pronašao formu

Na impozantan način je novu tenisku godinu otvorio Novak Đoković. Nole, koji je u 2010. godini potpuno dominirao teniskim svetom, osvojio je lakoćom i jaki egzibicioni turnir u Abu Dabiju.

S dva identična i ubedljiva rezultata, sa po 6-2, 6-1, je u polufinalu pobedio Rodžera Federera, a potom i u finalu Davida Ferera. Podsetimo, pre toga je u prvom meču Abu Dabija bio bolji i od francuskog tenisera Monfisa, te je tako naznačio da bi i ove godine mogao biti nedodirljiv za celokupnu konkurenciju.

Povezana vest:  Jovanovski bez šansi protiv Radvanjske

-Zapravo je neverovatno da sam ovako brzo pronašao formu. Iskreno, igrao sam odlično i već u prvim gemovima protiv Monfisa sam osetio da igram odlično, a kasnije je moj tenis bio još snažniji – rekao je Đoković koji će uskoro krenuti u odbranu naslova pobednika na prvom Grand Slem turniru godine, Australian Openu u Melburnu.

Povezana vest:  Đoković: Ovakvi mečevi su mi bili potrebni

-Sve je moguće, dakle, moguće je ponoviti prošlogodišnje rezultate, pa čak i biti bolji. To je moj cilj u ovoj 2012. godini, a s obzirom da sam se na ovom turniru, gde su vam suparnici zapravo najbolji teniser sveta, nahranio s mnogo samopouzdanja, mislim da sam na dobrom putu – kazao je Đoković.