TIPSAREVIC_JANKO_01DAVIS CUP

Tipsarević trenira, Đoković obišao drugove iz reprezentacije

 

Srpski teniser Janko Tipsarević priključio se danas treninzima nacionalnog tima pred duel sa selekcijom SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

-Krenuli smo punom parom. Teren je fenomenalan, najbolji od kako igram Dejvis kup mečeve kod nas. Ako je ovako dobar već sada, a iz dana u dan će biti bolji, teren će biti savrsen kada meč i počne – kazao je 35. teniser sveta, koji je dva dana odmarao posle prošlonedeljnog učešća na turniru u Dubaiju.

Nastup u Dubaiju još jednom je potvrdio da je Tipsarević majstor za mečeve sa najtežim rivalima, pošto je tamo savladao četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Mareja.

Povezana vest:  Đoković igra protiv Švedske u četvrtfinalu Dejvis kupa

-Pobeda nad Marejom mi je donela veliko samopouzdanje i krivo mi je što to nisam iskoristio i u narednom mecu protiv (Mihaila) Južnog – kazao je 25-godišnji Tisparević, koga novi izazovi očekuju već za vikend, kada će Srbija igrati sa oslabljenom selekcijom SAD.

-Jako dobro poznajem sve Amerikance, oni nisu ‘šljakaši’, ali nisu za potcenjivanje… Bilo bi idealno da posle prvog dana bude 2:0 za nas, a od Nenada (Zimonjića) se očekuje da nas dovede do pobede – ocenio je Tipsarević.

Amerikanci su u Beograd doputovali bez najboljeg igrača Endija Rodika. SAD će zato u singlu predstavljati 20. teniser sveta Džon Ajzner i Sem Kveri, 22. igrač na ATP listi. Dubl će igrati braća Bob i Majk Brajan, trenutno najbolji tandem sveta.

Povezana vest:  ATP protiv pomeranja muškog finala US Opena na ponedeljak

-Kveri je na šljaci nezgodniji igrač od Ajznera o čemu svedoči i četvrtfinale Monte Karla koje je igrao pre par godina – ocenio je Tipsarević i dodao da će srpski igrači od sutra vežbati i dubl u kome će najveći pritisak biti na Nenadu Zimonjiću.

-Na njemu je ogroman pritisak, ali Zimonjić se uvek ponašao kao pravi šampion, što zaista i jeste. Pokazao je kako se bori u nacionalnom dresu, uvek je nosio svoju zemlju na krilima do pobede, verujem da će tako biti i ovoga puta – naglasio je Tipsarević.

Selektor Srbije Bogdan Obradović kazao je da je zadovoljan početkom priprema za duel sa SAD i dodao da ga posebno raduje što su svi u odličnoj formi. Pre svih drugi teniser sveta Novak Đoković, koji je osvojio turnir u Dubaiju. Đoković je odmah iz aviona DJOKOVIC_NOVAK_01otišao u Beogradsku arenu da obiđe drugove iz reprezentacije.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Ana Ivanović u trećem kolu

-Novak će nam se priključiti danas i odmah krenuti sa treningom. Svi su u sjajnoj formi, zdravi, što je najvažnije. Veoma smo zadovoljni terenom, atmosfera je izuzetna, šampionska i očekujemo da tako i nastavimo. Svi smo na okupu, ne razdvajamo se do kraja meča, do verujemo pobede nad SAD – istakao je Obradović.

Susret Srbija i SAD igraće se od petka do nedelje u beogradskoj Areni čiji kapacitet iznosi 19.962 gledaoca.