emina_fotoSrpski evrovizijski kandidati pevaju veselo o ljubavi

 

Pop pevačica Emina Jahović kaže da će na izboru za srpskog predstavnika na „Pesmi Evrovizije“ izvesti „pravu veselu pesmu, u duhu Gorana Bregovića“, tema Milana Stankovića je ljubav i poljubac, a Oliver Katić najavljuje stvar koja će svima „ostati u glavi zauvek“.

Jahovićeva, Stanković i Katić, koje 13. marta u direktnom prenosu na Radio-televiziji Srbije očekuje međusobno takmičenje za odlazak na „Evrosong“ u Oslo, u izjavama agenciji Beta saradnju s kompozitorom njihove tri pesme Bregovićem ocenjuju kako veliku čast i zadovoljstvo.

-Veoma je lako sarađivati s Bregovićem. Ima jasne zahteve, jednostavan način komunikacije, u malo reči kaže puno. Meni je posebno prijalo u radu s njim to što je insistirao da budem svoj, da što više prikažem sebe kroz interpretaciju, da pesmu doživljavam kao pop, a ne kao etno, iako orkestar trubača preovlađuje u aranžmanu – kaže Katić.

Povezana vest:  Chemical Brothers najavili novi abum

Za Stankovića bivši vođa „Bijelog dugmeta“ je „veliki profesionalac i jako spontan“, dok Jahovićeva ističe da se „oduševila njegovom jednostavnošću i profesionalizmom, što se još jednom pokazalo da je odlika velikih ljudi“.

Finalista nedavnog televizijskog takmičenja „Ja imam talenat“, Nišlija Katić, oseća da je njegovo samopouzdanje veće i da je „spreman za velike stvari“, pošto je uspeo da prođe Bregovićev kasting deset pevača, i nađe se se među troje finalista.

Početnik Katić svoje izglede da se nađe u Oslu procenjuje sa „jedan prema tri“, dok već etablirana Jahovićeva sa desetogodišnjom karijerom iza sebe ističe da se nikad ne bavi procenama, i da je za nju ulazak u finale „najbitnijeg nacionalnog muzičkog takmičenja sasvim dovoljan“.

Povezana vest:  Od decembra prošireni Električni orgazam

-Bila bi velika čast da predstavljam svoju zemlju na tako prestižnom takmičenju. Svako bi poželeo pobedu, ali mislim da je razmišljanje o ishodu gubljenje vremena i nerava. Koncentrisan sam na pevanje, nastup i energiju koju treba preneti publici. Na tome intenzivno radim – kaže Stanković.

Folk pevač Stanković koji se pročuo takmičenjem „Zvezde Granda“ ističe da takmičenje za odlazak u maju na „Pesmu Evrovizije“ u Oslo „nije arena“ i da troje pevača nisu „ljuti protivnici koji se bore do iznemoglosti“.

Povezana vest:  Hip-hop festival na Exitu uz Skeptu, IAMDDB, Desiignera i preko 70 izvođača

-Trebalo bi 13. marta da svi odlučimo šta je najbolje za našu zemlju, da se složimo ko bi nas najbolje predstavio. Drago mi je da sam u njihovom društvu i imam jako pozitivno mišljenje o njima – ističe Stanković.

Katić kaže da su „Emina i Milan u vrhu šou biznisa, što je potpuno opravdano, i to je rezultat i dokaz njihovog kvaliteta“.

-Prosto uživam u muzici i sve što je vezano za muziku nikada mi nije naporno i tesko, a svaka nova pesma u karijeri za mene je veliko novo bogatstvo. Mislim da bi i Milan i Oliver bili odlični predstavnici na ‘Evrosongu’. Interesantni su, imaju kvalitetne vokale i u dobrom su fazonu – smatra Jahovićeva.