teniska_akademijaAda Ciganlija bogatija za tenisku halu 

U prisustvu gradskih čelnika, selektora Davis kup reprezentacije Bogdana Obradovića, Nikole Pilića, Novaka Đokovića i Dušana Vemića u ponedeljak (1. marta) zvanično je otvorena teniska na Adi Ciganliji. Hala se nalazi na levoj obali Savskog jezera, prostire na oko 1.000 kvadratnih metara i ima dva teniska terena sa betonskom podlogom i tribinama. Objekat je opremljen i svlačionicama i tuš kabinama, a moći će da ga koriste svi zainteresovani teniski klubovi, profesionalni teniseri i rekreativci.
– JP „Ada Ciganlija” je ponosno što može Beograđanima da pruži novi sadržaj i prostor kakav Srbija, kao svetska teniska sila, i zaslužuje. Ovo je prva hala sa najsavremenijim terenima, kakvi se koriste na čuvenom turniru „US Open”. Zajedno sa otvorenim terenima hala čini veliki teniski centar – rekao je direktor preduzeća Zoran Gajić.
teniska_akademija_1Grad je pored sedam otvorenih teniskih terena i hale na Adi Ciganliji u poslednjih pet godina izgradio i fudbalski teren sa veštačkom travom, trim staze i objekte za druge sadržaje, da bi ovo izletište bilo privlačno i za rekreativce i za vrhunske sportiste, istakao je Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu.
Selektor našeg DAVIS kup tima Bogdan Obradović je najavio da će u ovom teniskom centru, u najboljim mogućim uslovima, biti realizovane i teniske škole i sadržaji za predškolski uzrast, kao i da će u njemu biti pripremani srpski reprezentativci.
FOTO: Marina Lukić

Povezana vest:  ATP SIDNEJ, Troicki protiv Simona u svom četvrtom ATP finalu