jankovic_20_01

AUSTRALIAN OPEN 2012

Janković: Sjajno se osećam, mogu da pobedim Voznijacki

 

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da je zadovoljna trenutnom formom na Australijan openu i istakla da razmišlja samo o pobedi nad sledećim rivalom, najbolje rangiranom svetskom igračicom Karolinom Voznijacki.

-Očekujem veoma težak meč, ali izaći ću na teren i pružiću svoju najbolju igru. Osećam se sjajno, odlično treniram i ponovo sam izuzetno motivisana – rekla je Jankovićeva novinarima u Melburnu.

Povezana vest:  DAVIS CUP, SRBIJA ČEŠKA, Dan odluke za srpske tenisere

Srpska teniserka noćas je savladala Kristinu Mekhejl sa 6:2, 6:0 u trećem kolu gren slema u Melburnu. Jankovićeva je rekla i da se na neki način saoseća sa Voznijacki, pošto je mediji kritikuju da je došla do prvog mesta bez osvajanja gren slema. Jankovićeva je bila u sličnoj situaciji 2008. godine.

-Ponekad je mediji previše kinje zbog toga. Jednostavno, mislim da bi trebalo da je ostave na miru. Još je mlada i sigurna sam da će osvajati velike turnire, pre ili kasnije – kazala je srpska teniserka.

Povezana vest:  ATP KINA, Zimonjić i Nestor prvi polufinalisti

Jankovićeva i Voznijacki su do sada igrale sedam puta, a srpska teniserka vodi sa 4-3. Beograđanka trenutno zauzima 13. mesto na WTA rang listi.

-Na neki način mi je lakše što trenutno nisam u samom vrhu, to mi daje prostora i vremena da se posvetim treninzima i radu. Ne moram stalno da odgovaram na pitanja novinara – uz osmeh je kazala Jankovićeva.

Povezana vest:  Krajinović u drugom kolu kvalifikacija

Zanimljivo je i to što je trener danske teniserke Rikardo Sančez, stručnjak sa kojim je donedavno radila Jankovićeva.

-Takav je profesionalni tenis. Biće neobično, pošto će Rikardo sada da sedi u njenoj loži. Ipak, neću sada da razmišljam o tome. Važno je samo da se okrenem svojoj igri i terenu – zaključila je Jankovićeva.