nole_23_jan

AUSTRALIAN OPEN 2012

Đoković izgubio set na putu do četvrtfinala

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u četiri seta pobedio domaćeg takmičara Lejtona Hjuita, 6:1, 6:3, 4:6, 6:3. Đoković brani titulu i prvi je nosilac u Melburnu, a u četvrtfinalu će igrati protiv Španca Davida Ferera, koji je peti nosilac.

Đoković je prvi put ove sezone izgubio set na Australijan openu.Meč je trajao skoro tri sata i završio se oko jedan posle ponoći po lokalnom vremenu. Prvi igrač sveta brzo je poveo sa 4:0 u prvom setu, a Hjuit je onda uspeo da osvoji jedan gem i to je bilo sve što je nekadašnji prvi teniser sveta uspeo da uradi u tom period.

Povezana vest:  Simona Halep odbranila titulu u Madridu

Drugi set je doneo čak tri brejka na početku. Prvo je Đoković poveo sa 3:0, a Hjuit je tada uzvratio brejkom, a onda je dobio i gem na svoj servis i prišao na 3:2. Đoković se nije poremetio i nastavio je da kontroliše meč i na kraju dobio drugi set sa 6:3.

U sličnom tonu počeo je i treći set, pošto je Đoković poveo sa 3:0, ali je tada Hjuit počeo da igra kao nekad i uz pomoć bučne publike uspeo da izjednači, a onda i povede sa 5:4 posle još jednog brejka.

Povezana vest:  AO 2014, Rafael Nadal u četvrtfinalu Australijan opena

Australijanac je iskoristio četvrtu set loptu i postane prvi igrač koji je ove godine uzeo Đokoviću set na Australijan openu. Velika borba sa mnogo lepih poena nastavljena je i u četvrtom setu, da bi Đoković ponovo preuzeo kontrolu u šestom gemu, kada je napravio brejk i poveo sa 4:2 i posle toga smireno završio meč.

Đoković i Ferer igrali su do sada 11 puta, a srpski reprezentativac je nešto uspešniji, sa šest pobeda.

Povezana vest:  ATP KVINS, Đoković u polufinalu dubla u Kvinsu