nole_23_jan

AUSTRALIAN OPEN 2012

Đoković: Moram da popravim servis

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas posle pobede nad Davidom Fererom iz Španije sa 3:0 u setovima i plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije da još treba da popravi servis.

-Mislim da sam udarao lopticu zaista dobro sa osnovne linije, a on je imao periode u meču kada je igrao veoma dobro. Možda je servis mogao da mi bude malo bolji, ali u principu odigrao sam odličan meč – rekao je Đoković.

On je kazao da povreda koju je dobio u meču nije ozbiljna, već da je imao samo iznenadni bol.

-Nemam nikakvih fizičkih problema. Osećam se veoma spremno i sveže. Danas mi je malo teško da dišem, jer mi je nos bio zapušen – kazao je prvi teniser sveta.

Đoković je ocenio da nije zabrinut za svoje fizičko stanje, da se oseća dobro i da će se normalno oporaviti za sledeći meč.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Lajović izgubio, Srbija gubi sa 2:0 od Švajcarske

-U ovoj fazi turnira, kada igrate sa nekim kao što je David (Ferer) koji udara sa osnovne linije sa obe strane i koji vas tera da odigrate pet do deset udaraca u poenu, vaša fizička snaga i izdržljivost dolaze u pitanje – rekao je on.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Marija, a srpski teniser je rekao da očekuje odličan meč i da će biti potrebno mnogo truda da izađe kao pobednik iz tog duela.

-On izgleda spremno, igra dobro i veoma je motivisan da osvoji Gren slem. Prošla dva turnira u Melburnu je igrao finale, dokazuje se I izaći će na teren da to uradi ponovo. Međutim, i ja ovde igram dobro poslednjih nekoliko godina. Nadam se da mogu ponoviti isto što sam uradio prošle godine – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ATP LOS ANĐELES, Sem Kveri pobedio Janka Tipsarevića u polufinalu

Dvojica tenisera su i prošle godine na Australijen openu igrali polufinale, a kao pobednik izašao je srpski igrač.

-Prošle godine u finalu igrali smo dosta dugih poena, ali je na kraju ispalo kako sam očekivao. Ovaj teren i uslovi su sporiji u odnosu na druge turnire. Moja i njegova igra se baziraju na osnovnu liniju I volimo da se osećamo opušteno u razmeni. Siguran sam da će ovo biti taktički izazov i veoma je važno od starta biti koncentrisan – kazao je Đoković.

Vodeći na svetskoj rang listi tenisera je istakao da „još ne vidi sebe u finalu“.

-Ljudi ne shvataju koliko je teško doći do polufinala, meni je to u poslednje vreme često uspevalo. Postoji mnogo konkurentnih igrača, mnogi su veoma motivisani da pobede nas bolje plasirane. To naš uspeh čini još većim – kazao je Đoković.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Zimonjić: Biće ovo fantastično iskustvo za obe ekipe

Đoković je podsetio da su on i Marej prijatelji već dugo i da je lepo kada je uspešan i onaj sa kojim si odrastao.

-Naše prijateljstvo je dugo, još od vremena kada smo imali po 12 godina i igrali prvi turnir u Francuskoj. Odigrali smo mnogo zajedničkih turnira u juniorskoj konkurenciji. Kada ste prijatelj sa nekim dosta dugo onda imate mnogo poštovanja prema njemu. Mislim da je to obostrano, a zajedno treniramo kada god to možemo – rekao je srpski teniser.

Mareja je od nedavno počeo da trenira nekada najbolji teniser sveta Ivan Lendl.

-Mislim da to što mu je sada Lendl trener može dosta da promeni. Endi će sigurno zaigrati još bolje kako vreme bude prolazilo – zaključio je Đoković.