endi_marej_24_jan

AUSTRALIAN OPEN 2012

Nadal: Kako ja da savetujem Mareja?

 

Drugi teniser sveta Španac Rafael Nadal posle današnjeg plasmana u finale Australijan opena izjavio je da ne zna koji bi savet pomogao Britancu Endiju Mareju u meču proritv Novaka Ðokovića.

-Marej i Ðoković su odlični igrači. Posavetovao bih Britanca da igra agresivnije, ali to i nije baš najpamentnije, jer sam poslednjih šest mečeva izgubio od Novaka – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Đokovic poražen od Mareja u polufinalu olimpijskog turnira

Španski teniser je prvi finalista Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas u prvom polufinalnom meču savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:5), 6:4.

-Bio je ovo fantastičan meč. Čast mi je da igram protiv Federera, protivnika koji ne greši i kompletan je kao igrač. Da mi je neko pre dve nedelje rekao da ću igrati finale u Melburnu, ne bih mu verovao – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Đoković i Nadal u istoj polovini žreba u Monte Karlu

Ukoliko sutra pobedi Mareja, Ðoković i Nadal će se u nedelju sastati 30. put. Španac vodi sa 16:13, ali Ðoković je pobedio poslednjish šest susreta, svih šest u finalima. Poslednji put Nadal je savladao Ðokovića 24. novembra 2010. godine na završnom turniru Masters serije u Londonu.