viktor troicki rim 2012ATP INDIJAN VELS
Đoković i Tipsarević slobodni, Troicki opet na Gofina

Srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević slobodni su u prvom kolu turnira u Indijan Velsu, dok će Viktor Troicki igrati protiv Belgijanca Davida Gofina, odlučeno je danas zzrebom u Kaliforniji.
Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Fabija Fonjinija i Slovenca Aljazza Bedenea, a naredni protivnik najverovatnije biće mu Bugarin Grigor Dimitrov.
Najbolji teniser sveta nalazi se u istoj polovini zzreba sa Britancem Endijem Marejom, što znači da bi, ako sve protekne po planu, mogli da se sastanu u polufinalu.
Tipsarević je deveti nosilac, a u drugom kolu čeka ga pobednik meča između Španca Felisijana Lopeza i jednog od kvalifikanata. U slučaju pobede protiv Lopeza, protivnik u nastavku takmičenja mogao bi da mu bude Italijan Andreas Sepi.
U tom delu zzreba nalaze se Švajcarac Rodzzer Federer i Španac Rafael Nadal, a njihov međusobni duel moguć je već četvrtfinalu turnira.
Troicki i Gofin do sada su se sastajali dva puta, skor je izjednačen, a poslednji put slavio je srpski teniser u Dejvis kupu sa 3:2. Ukoliko bude uspešan, Troicki bi u drugom kolu igrao protiv Nemca Florijana Majera.
Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 5.030.408 dolara, a pobednik će dobiti ček na 1.000.000 dolara i 1.000 ATP bodova.

Povezana vest:  WTA MADRID, Ivanović bolja od Petrove, sledi duel sa Azarenkom