nole_slavlje_polufinale

AUSTRALIAN OPEN 2012

Đoković: Presrećan sam zbog još jednog finala

 

Vodeći teniser na svetskoj rang listi Novak Đoković rekao je posle današnjeg plasmana u finale Otvorenog prvenstva Australije da je „presrećan“ i da nema većeg izazova od duela sa Špancem Rafaelom Nadalom, sa kojim će se sastati u nedelju u 9.30.

-Još jedno finale i presrećan sam zbog toga. Šta može da bude veći izazov od igranja sa Rafaelom Nadalom, jednim od najvećih tenisera svih vremena – kazao je Đoković u Melburnu posle pobede protiv Britanca Endija Mareja sa 3:2 u setovima.

Povezana vest:  Ferer i Fonjini u finalu

Najbolji srpski teniser je rekao da će „dati sve od sebe“ da pobedi Nadala i odbrani titulu na Australijan openu osvojenu prošle godine.

-Izuzetno se poštujemo, odlični smo prijatelji van terena, igrali smo velike mečeve… Pokušaću da učinim sve od sebe da ga pobedim i da se pripremim za taj duel, koji će sigurno biti težak kao današnji – ocenio je Đoković.

Povezana vest:  AO 2015, Ferer u osmini finala

Današnji duel Đokovića i Mareja trajao je skoro pet sati, a srpskiteniser je u šali rekao da je pio „magičnu tečnost“ koja mu je  pomogla da izdrži meč do kraja. On je pohvalio Mareja koji se nije predao posle vođstva Đokovića sa 5:2 u gemovima odlučujućeg petog seta, već je uspeo da dođe do izjednačenja.

Povezana vest:  Đoković: Jednostavno nije htelo, sačekaću Rio

-Želeo sam da se usredsredim na svaki poen. Čestitam Endiju (Mareju) koji se vratio u meč posle 2:5. Bilo je iscrpljujuće fizički I mentalno, bilo je teško da se podnese. Približavajući se kraju sve lakše smo oduzimali servis jedan drugome – rekao je Đoković.

Bio je ovo 11 međusobni duel Đokovića i Mareja, a srpski teniser sada vodi sa 7:4 u pobedama.