JJ_Stela

Blog Jelene Janković: Pozdrav svima iz Beograda :)

Rad je još uvek u toku, ali osećam da sam odigrala neke dobre mečeve u Australiji. Bilo je momenata kada sam igrala na visokom nivou, ali je bilo uspona i padova, takođe, a ako želim da budem ponovo na vrhu, moram da igram na visokom nivou tokom celog meča. Ali, osećam da mi tenis napreduje, a očigledno mi je potrebno još malo vremena da stvari na kojima sam radila na treninzima prenesem u mečeve. Verujem da će se to desiti, i nadam se da će stvari početi da dolaze na svoje mesto.

Bila sam zaista koncentrisana na mečeve u Melburnu, ali sam imala i nešto vremena da obiđem grad. Bila sam tamo sa svojom majkom, i išle smo u šoping, obilazili neke lepe restorane…Zaista uživam u Melburnu svake godine.

Povezana vest:  Ministarka sa čelnicima Teniskog saveza o organizaciji polufinala Dejvis kupa

Kada sam završila turnir vratila sam se avionom u Beograd, a čim sam izašla sa aerodroma bilo mi je jako hladno! Temperatura je bila 1C, padao je sneg, što je razlika od 30 stepeni u odnosu na Australiju. Od sunčanog Melburna do hladnog Beograda. Telo mi je bilo u šoku. Sada sam u kompletno drugačijoj garderobi: tamo sam nosila šorceve, suknje i sandale, a sada sam u zaista velikoj zimskoj jakni, kapi i čizmama. To je skroz zabavno. Još vučem malu prehladu koja me je pratila i tokom celog takmičenja u Melburnu, ali se trudim da se oporavim, pa je potrebno da mi bude što toplije.

Tu je i džet leg. O, Bože!…juče sam bila umorna, pa sam oko četiri popodne legla da odremam. Zaboravila sam da uključim budilnik i spavala sam narednih 12 sati. Probudila sam se u četiri ujutro. Nisam čak znala ni gde se nalazim. Bio je mrak napolju i padao je sneg, i svi ostali su spavali. Nisam znala šta da radim. Tako da sam počela da se otpakujem i spremam odeću za naredno putovanje! Moj mali pas me je čuo i posmatrao sa svom tom odećom, gledajući me u stilu: „Šta joj je?“. Jadničak je, takođe, spavao, ali nije bilo šanse da se vratim u krevet posle 12 sati sna!

Povezana vest:  Jovanovski eliminisala Kirsteu, Robson bolja od Jakšićeve

Nekada ljudi baš i nemaju ideju kroz šta sve prolazimo. Promena klime, vremenskih zona, hrane i drugih stvari. Teško je vašem telu da sve to izdrži. Dolazim kući da vidim sve na par dana, ali onda za dva dana opet odlazim, prvo u Belgiju na Fed kup, a potom u Pariz, pa Dohu i na turnire u SAD. Već sam bila odsutna od kuće mesec i po dana. Ali, to je deo našeg posla. To je život profesionalnog sportiste, i ne mogu da se žalim, iako bih nekada to stvarno mogla ;)

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Milojević i Krstin eliminisani

Zaista se radujem igranju u Fed kupu. Jedna stvar zbog koje sam uzbuđena je ta što sam dizajnirala haljine koje će srpski tim da nosi na koktelu. Crvene su boje i imaće patriotske motive i detalje, nešto što ima veze sa zastavom Srbije. Radim na tome sa jednom kompanijom ovde u Srbiji i imali smo samo par dana da ih dizajniramo, ali sam uzbuđena zbog svega. Super je što ćemo svi izgledati kao tim, i devojke će biti slatke u tim haljinama, takođe. Nadam se da će im se dopasti!

Kao i uvek, hvala vam svima na podršci, i javiću vam se ponovo veoma brzo.

JJ