AA_tennis_ball_racquet

Simonović: Tražim hitan sastanak TSS

 

Gradonačelnik Niša MIloš Simonović zatražio je danas od potpredsednika Teniskog saveza Srbije (TŠ) Miodraga Tomića da se izvini niškoj javnosti „zbog neistina o prodaji karata“ za predstojeći meč Dejvis kupa protiv Švedske.  Simonović u saopštenju navodi „da je Tomić i ranije sve učinio da meč ne bude održan u Nišu, iznoseći u javnosti spekulacije o nedostatku uslova za održavanje ovog teniskog meča“.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Đoković izgubio posle drame od Nadala

Gradonačelnik Niša zatražio je hitan sastanak TSS i objašnjenje za nastalu situaciju oko prodaje karata.

-Tražim od nadležnih da hitno obezbede prodaju karata i da posle održanog sastanka o tome obaveste javnost – navodi se u saopštenju iz kabineta Simonovića i dodaje „da je prodaja karata isključiva nadležnost TSS“.

Simonović je, kako se navodi, upozoravao ranije da su izjave da teniski mečevi neće biti igrani u Nišu „preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati zvaničnu odluku“. Gradonačelnik podseća da je Niš sa velikim uspehom organizovao sportske priredbe, poput Evropskog prvenstva u rukometu i „da neće dozvoliti da pojedinci zbog sitnih interesa naruše ugled grada“.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ana Ivanović 9, Jelena Janković 10. na WTA listi

Reakcija gradonačelnika stigla je nakon što je saopšteno da su sve karte namenjene Nišlijama već prodate, ali ne na blagajnama Čaira, nego u prostorijama lokalne televizije Bel Ami, koja je jedan od organizatora meča. Meč Srbija-Švedska u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igra se od 10. do 12. februara.