kostic_jovanovski_krunic_vranes_jankovic

FED KUP 2012

Srbija u polufinalu!

 

Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Fed kupa pošto je u meču prvog kola savladala na gostujućem terenu selekciju Belgije sa 3:2. Odlučujući poen srpske teniserke osvojile su u igri parova, nakon što su Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski savladale Janinu Vikmajer i Anastasiju van Ujtvank sa 2:1 u setovima – 7:6 (7:2), 4:6, 6:1. Srbija će u polufinalu Fed kupa igrati u Moskvi protiv Rusije, koja je pobedila Španiju sa 3:2.

Srpske teniserke ostvarile su podvig i pri put u istoriji izborile učešće u elitnom takmičenju. Uspeh je značajniji kada se zna da u odlučujućim mečevima danas nije mogla da nastupi naša najbolja igračica Jelena Janković zbog povrede u subotnjem duelu protiv Kirsten Flipkens, dok Ana Ivanović nije ni doputovala u belgijski grad Šarlroa zbog isrcrpljenosti.

Povezana vest:  Đoković: Federer ne može da se potceni

U presudnu borbu dublova ušlo se nakon nerešenog rezultata 2:2, pošto je Vikmajer u prvom današnjem singlu savladala Krunićevu sa 2:0 u setovima, a Jovanovski donela remi pobedom nad Flipkens takođe sa 2:0.

Aleksandra Krunić je na pravi način zamenila povređenu Jankovićevu, pa su ona i raspoložena Jovanovski potpuno zasluženo izborile treći odlučujući poen u igri parova. Vođena je velika i zanimjiva borba u kojoj su predstavnice Srbije prosto briljirale. Nisu se predavale kada su Belgijanke dobile drugi set i poravnale na 1:1 u meču, da bi u trećem setu nezaustavljivo krenule ka konačnom trijumfu.

Povezana vest:  Meč Đokovića i Federera u Parizu najbolji u 2018. godini

Povele su sa 3:0 i to je bila najava velike pobede. Do kraja seta Krunić i Jovanovski su kontrolisale igru i sačuvale ubedljivu prednost za definitivnan uspeh Srbije i ogromno slavlje celokupnog nacionalnog tima na parketu dvorane u belgijskom gradu.

Belgija – Srbija 2:3

Odigrano u subotu:

Kirsten Flipkens – Jelena Janković 0:2 (5:7, 5:7)

Janina Vikmajer – Bojana Jovanovski 2:0 (6:4, 6:4)

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jelena Janković 8, Ivanović 19, Jovanoviski 54!

Odigrano danas:

Janina Vikmajer – Aleksandra Krunić 2:0 (6:1, 6:0)

Kirsten Flipkens – Bojana Jovanovski 0:2 (2:6, 4:6)

Vikmajer/ Van Ujtvank – Jovanovski/Krunić 1:2 (6:7, 6:4, 1:6)

Polufinalni meč Svetske grupe Fed kupa između Rusije i Srbije na programu je 21. i 22. aprila u Moskvi.