novak_djokovic_rim1

Hiljade Jagodinaca dočekuje Ðokovića

 

Najboljeg tenisera i sportistu sveta Novaka Ðokovića sutra će u Jagodini, povodom predstavljanja njegove figure u Muzeju voštanih figura, dočekati nekoliko hiljada građana.

Ovo je izjavio gradonačelnik tog grada Dragan Marković – Palma. On je istakao da je dolazak Ðokovića u Jagodinu „velika čast za naš grad“.

-Ðoković treba da bude idol mladima, o čemu stalno govorim, a ne političari – rekao je Marković.

Za Ðokovićev doček je sve spremno i do tančina je isplaniran svaki trenutak njegovog boravka u Jagodini. Nosilac nagrade Sportske akademije iz Londona „Laureus“ za 2011. godinu, posle predstavljanja figure u Sportskoj hali JASA, u 17 sati zvanično će otvoriti meč za titulu svetskog prvaka u kik boksu, disciplina lou kik, između Bobana Marinkovića člana „Palminih tigrova“ iz Jagodine i Brazilaca Tijago Belo Ferar da Silvo.

Povezana vest:  Marej prvi finalista završnog mastersa

Sve je spremno i u Muzeju voštanih figura, izjavila je v.d upravnika muzeja Valenetina Ðorđević. Voštana figura Ðokovića, rad beogradskog vajara Svetomira Radovića, od sutra će biti deo stalne postavke Muzeja voštanih figura, i „izrađena je na osnovu video snimaka i fotografija najboljeg tenisera sveta“, rekla je Ðorđević.

Figura je visoka 1,88 metra i obučena je u orginalni dres i obuvena u patike sa „Head speed pro“ reketom koji je oštećen kada ga je Ðoković u svom karakterističnom pokretu bacio. Na unutrašnjem delu reketa piše „Novak“.

Povezana vest:  Umorni Nadal bez finala turnira u Rio de Žaneiru

Muzej voštanih figura u Jagodini jedini je u Srbiji i šesti u Evropi. Otvoren je 29.aprila 2008. godina, a u postavci ima 28 voštanih figura znamenitih ličnosti iz kulture i prosvete, vere, politike i sporta iz Srbije i sa prostora bivše SFRJ.

-Od 700.000 turista, koliko je Jagodinu posetilo prošle godine, gotovo 90 odsto ih je posetilo muzej, a figura Ðokovića „siguran sam, privući će ubuduće mnogo više turista – mišljenja je Marković.

Povezana vest:  Troicki: Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije

Prema protokolu Informativne službe Skupštine grada Jagodine, svečanost predstavljanja figure Ðokovića počinje u 16 sati.