reprezentacija_kosutnjak_januar

EP SRBIJA 2012

Rvači žele da nastave niz uspeha srpskog sporta

 

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je danas da reprezentativci na narednom Evropskom prvenstvu u Beogradu žele da nastave niz uspeha koji su u prethodno postigli rukometaši, vaterpolisti i Novak Đoković.

-Evropsko prvenstvo ima veliki značaj za Savez, sport i državu. Želimo u rezultatskom smislu da nastavimo niz rukometaša, vaterpolista, Novaka Đokovića i da Srbiju obradujemo medaljom – rekao je Trajković novinarima u Beogradu.

On je ocenio da Savez ima velikih problema u organizaciji i da sve probleme rešava u hodu.

Povezana vest:  RVANJE EP, Selekcija Srbije učestvuje na EP u Bakuu

Direktor Evropskog prvenstva, koje 6. marta počinje u Beogradskoj areni, Rajko Baltić istakao je da su finansijska sredstva veliki problem, jer nedostaju donatori i sponzori.

-Hroničan problem su finansijska sredstva, postoji veliki nedostatak donatora i sponzora, što nam otežava organizaciju. Sve ćemo učiniti kako bi gosti organizaciju doživeli na jako ozbiljan način – rekao je Baltić.

On je kazao da bi voleo da na takmičenju Beogradska arena bude ispunjena bar pola kapaciteta.

-Priča za koju se borimo jeste podrška naroda. Učinili smo sve da gostima takmičenja sve olakšamo. Besplatan je ulaz, a naši rvači zaslužuju ništa manju podršku naroda od ostalih sportista. Rezultati vode ka Londonu – kazao je Baltić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Sutra na strunjači Dragutin Dukić i sestre Tuba

Posle Evropskog prvenstva održaće se tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, a selektor reprezentacije Sreten Damjanović rekao je da je prioritet srpskih rvača plasman u London.

-Mi smo na vreme počeli pripreme, a tek nas očekuje Gran pri u Mađarskoj koji je jedan od najačih svetskih turnira gde učestvuje 35 zemalja… Mislim da je jedna medalja realna, a dve bi bile uspeh – kazao je Dokmanac.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Davor Štefanek osvojio bronzu

Rvač Aleksandar Maksimović pozvao je publiku da dođe u Beogradsku arenu i podrži reprezentativce.

-Potrebna nam je podrška publike, ako dođu u velikom broju, sve će biti u redu. Treba nam i malo sreće na žrebu, ali mi smo svi spremni i daćemo sve od sebe – kazao je Maksimović.

Učešće na Evropskom prvenstvu u Beogradu do sada je potvrdio 401 rvač, a očekuje se da će ukupno biti 800 do 900 takmičara.