janko_tipsarevic_treci_dan_1

DAVIS CUP 2012
Tipsarević: Pružio sam maksimum, ali mogu još bolje
 
Janko Tipsarević je ubedljivom pobedom doneo Srbiji vođstvo protiv Švedske u prvom kolu Dejvis kupa, a posle meča sa Filipom Prpićem rekao je da može da igra još bolje.
-Pružio sam maksimum, ali mogu još bolje. U trenucima kada sam smireno i polako osvajao poene bilo je sve u redu, međutim, kada sam žurio sa izlaskom na mrežu bilo je problema – izjavio je Tipsarević.
On je dodao da se slaže sa ocenom da je njegova igra bila racionalna i to potvrdio rečima da je izbegavao duge razmene udaraca.
-Na taj način čuvao sam snagu za susret u dublu, ukoliko bi protiv Šveđana nešto krenulo “po zlu“. Sa Novakom imamo realne šanse da dođemo do finala Dejvis kupa – rekao je Tipsarević, istakavši da njegov današnji rival zaslužuje daleko bolje mesto na ATP listi, što je, kako je naveo, „to i pokazao igrom Nišu“.
Filip Prpić je rekao da je u meč ušao pomalo nervozan, jer mu je ovo prvi nastup za reprezentaciju, a da je bio svestan da igra protiv devetog tenisera sveta.
-Srbija je favorit u ovom meču i mislim da su sve šanse na strani domaćina – poručio je švedski reprezentativac, koji je, kao i Tipsarević, pohvalio atmosferu u niškom „Čairu“.
Prpić je novinarima potvrdio da nije u srodstvu sa bivšim jugoslovenskim Dejvis kup reprezentativcem Goranom Prpićem, i naveo da je njegov otac rođen u Rijeci, a majka u Bratislavi.

 

Povezana vest:  AO 2015, Vilijams pobedila Šarapovu i osvojila titulu u Melburnu