AA tennis ball racquetMOZZART ŽENSKI FJUČERS 2013.
Internacionalni teniski turnir za nove šampionke

Ženski Futures turnir Mozzart Open 2013. i ove godine organizuje se zahvaljujući teniskom klubu Olimp i kompaniji Mozzart koja je kao generalni sponzor zaslužna za njegovu realizaciju.
Turnir počinje 31. avgusta 2013. kvalifikacijama, a glavni turnir od utorka 3. septembra. Ženski Mozzart Fjučers je od izuzetnog značaja za razvoj ženskog tenisa u našoj zemlji jer na njemu mlade igračice iz Srbije imaju prilike da u svojoj zemlji osvajaju vazne WTA poene.
Na ovoj vrsti turnira igrale su i Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, kao i sve ostale najbolje domaće igračice. Teniski klub Olimp i kompanija Mozzart prepoznali su značaj ovih turnira za mlade teniserke, te su se potrudili da i u ovoj teškoj ekonomskoj godini izdvoje značajna sredstva za sport.
Za ovogodišnji turnir prijavljeno je oko 90 igračica iz 25 zemalja sa svih kontinenata.
Pravo nastupa imace 64 teniserki u kvalifikacijama i 24 igraca koji su u glavnom turniru po rangu.
U glavnom turniru ima 5 igračica iz Srbije od koje su tri nosioci, i to Natalija Kostić broj 2, inače pobednik turnira Mozzart Open 2012. godine, Tamara Čurović 3. nosilac, i Dunja Stamenković 8.
Prvi nosilac je 392. na WTA listi, Švajcarkinja Xenia Knoll. „Vajld karte“ od strane Teniskog saveza Srbije dobile su Marina Lazić i Emilija Dančetović.
Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa.
Dođite da podržite mlade nade ženskog tenisa!

Povezana vest:  Đoković: Osvajanje Dejvis kupa je najvažniji cilj