viktor_troicki_1

DAVIS CUP 2012
Troicki: Najvažnije je da smo poveli sa 2:0
 
Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je danas da je najvažnije da posle prvog dana prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa nacionalni tim vodi sa 2:0 protiv selekcije Švedske.
Ubedljivo vođstvo Srbiji doneo je Viktor Troicki, koji je večeras u Nišu savladao Mikaela Rideršteda sa 3:1 u setovima – 6:4, 6:3, 5:7, 6:3.
-Hvala publici što je došla, atmosfera u dvorani je bila sjajna, najvažnije je da vodimo sa 2:0 i nadam se da ćemo već sutra doći do pobede – rekao je Troicki na konferenciji za novinare.
On je dodao da je odigrao identičan meč kao prošle godine u Švedskoj, a da je protivniku dozvolio da se vrati zahvaljući pasivnoj igri u trećem setu.
-Posustao sam posle dva seta i dao mu šansu da igra. On je to iskoristio, počeo da udara iz sve snage i u tim trenucima mu je sve polazilo od ruke. Zasluženo sam na kraju pobedio. Imao sam tremu i to je doprinelo da ne iskoristim četiri meč lopte – dodao je Troicki.
Srpski teniser je danas pobedom proslavio 26. rođedan, ali mu je i puna hala „Čiar“ na kraju meča pevala rođendansku pesmu.
Selektor Bogdan Obradović rekao je da su i Tipsarević i Troicki odigrali izuzetne mečeve.
-Švedski teniseru igraju svesni da nemaju šta da izgube i to je razlog što udaraju jako. Mečevi u Dejvis kupu su naporni, veliki je pritisak, nije kao kad se igra ATP turnir. Teniseri se bore za svoju zemlju, pored fizičkog prisutno je i mentalno opterećenje – rekao je Obradović.
Srpski selektor je dodao da neće biti promena u sastavu našeg dubla za sutrašnji meč.
-Relativno dobro sam počeo susret, podigao nivo igre u trećem setu, ali da bi se pobedio srpski reprezentativac mora da se odigra vrhunski čitav meč – istakao je posle susreta Mikael Rideršted.
Selektor švedske reprezentacije Tomas Enkvist nije krio razočarnje posle novog poraza, ali je čestitao srpskim reprezentativcima i rekao da je vođstvo potpuno zasluženo.
-Moramo dobro da se pripremimo za dubl, jer on odlučuje da li ćemo ostati u igri – rekao je Enkvist.
Sutra od 14 časova Nenad Zimonjić i Tipsarević igraju protiv Johana Brunstroma i Roberta Lindšteda, a plasman u narednu fazu takmičenja ostvariće selekcija koja prva stigne do tri pobede.

 

Povezana vest:  Teniserke Srbije bez plasmana u Svetsku B grupu Fed kupa