obradovic_teren

DAVIS CUP 2012

Obradović: Nema opuštanja, verujem u pobedu

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je večeras da je uveren u pobedu nad Švedskom uoči odlučujućih mečeva u nedelju u prvom kolu Svetske grupe.

-Sa optimizmom gledamo na nastavak meča sa Šveđanima sutra. Nećemo se opustiti ni u jednom trenutku. Naš dubl zaslužuje sve čestitke na borbenosti u današnjem duelu – rekao je Obradović novinarima u Nišu.

Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević danas su izgubili sa 3:2 od švedskog dubla – Robert Lindsted i Tomas Brunstrum. Prethodno su u petak Tipsarević i Viktor Troiki slavili u mečevima singla.

Povezana vest:  ATP HALE, Troicki u drugom kolu turnira u Haleu

-Odlično smo počeli meč i držali kontrolu u prvom setu. Ipak, Šveđani su se vratili početkom drugog seta. Od tog trenutka oni su igrali bolje i dobro servirali, a u petom setu bila je velika borba do poslednjeg poena – kazao je Zimonjić.

Janko Tipsarević je dodao da očekuje da u sutrašnjem prvom meču donese Srbiji treću, odlučujuću pobedu. Selektor reprezentacije Švedske Tomas Enkvist rekao je da su oba tima igrala odlično.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2011, Počele kvalifikacije, poraz prvog nosioca Lua na startu

-Lindsted je zaista odigrao na vrhunskom nivou, a zadovoljan sam i Brunstrumom koji je debitant. Veoma sam srećan zbog današnje pobede – naveo je Enkvist.

Robert Lindsted rekao da je ceo meč odigran u visokom ritmu.

-Imao sam sjajnu podršku Brunstruma, koji je danas debitovao za reprezentaciju. Ovo je bio jedan od boljih mečeva u mojoj karijeri – istakao je Lindsted.

Povezana vest:  Nadal smatra da ATP ne brine o zdravlju igrača

Johan Brunstrum izjavio da je uživao u pobedi i u atmosferi u niškoj hali Čair.

-Ovo mi je bio jedan od najvažnijih duela u karijeri. Publika je zaista bila neverovatna. Bitno je da smo osvojili bod – zaključio je Brunstrum.

Sutra od 14 sati Tipsarević igra protiv Mikaela Ridersteda, a nakon toga Troicki će odmeriti snage sa Filipom Prpićem.