VajsZeljkovicStankovicRakicKasapovicZupanMijatovicCrnogorac[1]

BK Novi sad, mlad a već uspešan klub
 
Biciklistički klub Novi Sad proslavio je prošle godine treći rođendan a na slavljeničkoj torti mogao je, sa ponosom, da zapali i brojne šampionske svećice!
– Klub je za ove tri godine postigao mnogo na takmičarskom, ali i na organizacionom planu i svih tih rezultata ne bi bilo bez pomoći društveno sportskih i privrednih organizacija Novog Sada, Vojvodine i Srbije– kaže predsednik  kluba Nemanja Vajs. –Zaštitni znak kluba postala je akcija „Bicklizam u školama“ koju svake godine sprovodimo uz podršku Ministarstva nauke i prosvete Srbije i Sekretarijata za prosvetu i obrazovanje Vojvodine. Kroz obuku, a potom i takmičenje u Školskoj ligi Novog Sada, prošlo je nekoliko hiljada đaka, a pomogli si nam  Uprava za sport i omladinu Novog Sada, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, BS Srbije, Planet bajk, Minakva, JKP Parking servis, Audio  BM..
Žetva titula počela je početkom prošle godine kada je BK Novi Sad bio sjajan domaćin Šampionata Srbije u ciklo krosu a dve takmičarke Novog Sada osvojile su šampionske titule Jovana Crnogorac i Milica Rakić. Žetva trofeja nastavljena je i na Prvenstvima Srbije na drumu i u planinskom biciklizmu. Ukupno BK Novi Sad je osvojio  10 titula prvaka Srbije u disciplinama ciklo kros i planski biciklizam.
Prvo ime u klubu je Jovana Crnogorac, šampionka Balkana u planinskom biciklizmu za seniorke, šampionka Srbije u ciklo krosu i u planinskom biciklizmu  i vicešampionka u drumskom hronometru. Pobedila je i u ukupnom plasmanu Lige  Srbije u planinskom biciklizmu  a godinu je  završila kao 82. na UCI listi sa 282 boda. Nikada Srbija do sada nije imala takmičarku u prvih sto u svetu!
Mlada Milica Rakić, šampionka je Srbije u ciklo krosu, planinskom biciklizmu (brdsko i kros kantri). Pobedila je lane i u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu za juniorke. Učestvovala je na Prvenstvu Evrope u planskom bciklizmu u Austriji. Kristina Jakotin je bila, vicešampionka Srbije u planinskom biciklizmu i druga u generalnom plasmanu u Ligi Srbije u ovoj disciplini za juniorke.
U muškoj konkurenciji, junior Slobodan Stanković, postao je 2011. šampion Srbije u planinskom biciklzmu (brdsko) i u kros kantriju u kategoriji kadeti. Pobednik je  Lige Srbije u planinskom biciklizmu za kadete i učestvovao je na EŠ u Austriji.
Milutin Zeljković, okitio se šampionskim titulama u planinskom biciklizmu (brdsko i kros kantri) za mlađe kadete. Slavio je u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu u toj kategoriji i može da se pohvali da je pobedio u svim trkama za bodove u svojoj konkurenciji. Vozio je i na EŠ u Austriji. Aleksandar Mijatović je bio  vicešampion Srbije za mlađe kadete, trećeplasirani na brdskom Prvenstvu Srbije, drugoplasirani u Ligi Srbije u kategoriji mlađih kadeta u planinskom biciklizmu. Ova dva vozača su budućnost srpskog biciklizma.
BK Novi Sad je osvajio i prva mesta u ligi i u ekipama  su bili Filip Vučković i Jovan Ivan u kategoriji kadeti, Dević Jovan i David Kovanović u kategoriji mlađi kadeti i Nemanja Glišić u seniorima. Bojan Vasović je bio pobednik Lige Srbije kod mastersa, a Eduard Župan je drugoplasirani.
– Trudimo se da u skoro svim kategorijama imamo ekipe – dodao je Vajs.- Trud se lane isplatio jer smo na  ekipnom Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu na Vlasini imali šampionske selekcije juniorki, kadeta i mlađih kadeta. U Ligi Srbije pobedili su naše juniorke, kadeti, mlađi kadeti i mastersi. Svih ovih uspeha ne bi bilo bez predanog trenera i sportskih radnika Eduarda Župana, Nemanje Somborca, Branimira Sabljaka i drugih. Sa mnogo optimizma dočekujemo i novu sezonu u kojoj će Jovana Crnogorac voziti i za turski “Salkano tim” na najvećim svetskim trkama u planinskom biciklizmu.

 

Povezana vest:  Promotivna tura “Aktivan godišnji odmor” na biciklu od 500 km!