novak_djokovic_kina_1

Ðoković prvi Srbin u emisiji „60 minuta“ na CBS

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković prvi je Srbin koji će gostovati u čuvenoj emisiji „60 minuta“ na američkoj televiziji CBS. Emisija je snimana krajem prošle godine i predstavlja dokumentarac o Ðokoviću i njegovom životu.

Ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“, kod Novakovog dede Vlade na Banjici, kao i prvog trenera Jelene Genčić.  Reč je o jednoj od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

Povezana vest:  Konte: Jak tim ne može lako da se napravi

Ðoković je govorio o detinjstvu, prvim danima druženja sa reketom, ratu u bivšoj Jugoslaviji, bombardovanju 1999. godine i kako su takve okolnosti uticale da danas bude najbolji na svetu.

-Bombardovanje je bilo zastrašujuće iskustvo za dečaka koji sanja da postane teniski šampion. Dva i po meseca budili smo se svake noći između dva i tri ujutru zbog uzbuna. Pokušavam da se sećam tog vremena po nekim pozitivnim dešavanjima. Dobra strana je bila, recimo, ta što smo manje išli u školu, a više smo se družili sa reketom – ispričao je Ðoković u emisiji.

Povezana vest:  Novak i Marko Đoković u drugom kolu Dohe

On je dodao da je upravo tada dobio novi motiv, jer se kod njega i njegove porodici „probudila glad za uspehom“.

-Mi, kao Srbi, morali smo težim putem da dolazimo do uspeha, zbog prošlosti i istorije kakvu smo imali. Morali smo dublje da kopamo od ostalih – istakao je Ðoković.

Jedan od dečačkih snova koji je ostvario bilo je osvajanje Vimbldona.

Povezana vest:  WTA MONTREAL, Azarenka, Kuznjetsova, Zvonareva i Voznjacki u polufinalu

-Kada je meč završen, pojeo sam komadić te čuvene trave i tada su mi kroz glavu prošle slike iz detinjstva, svega onoga što sam prošao. Uspomene na prvi teniski teren na kojem sam počinjao, dane u Beogradu… Bilo je prelepo – ispričao je Ðoković.

Emisija „60 minuta“ biće prikazana u noći između subote i nedelje, u isto vreme kada Ðoković igra prvi meč na turniru masters serije u Majamiju od 1 sat ujutru protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.