milan_piperski_ring (2)

MEČ ZA WBC CISBB

Milan Piperski 7. aprila boksuje za titulu sveslovenskog prvaka protiv Toteva

 

Prema rečima predstavnika Balkan boksing promoušna Milan Piperski će boksovati za pojas sveslovenskog prvaka u polusrednjoj kategoriji. Protivnik Piperskom trebalo bi da bude Bugarin Dragomir Totev.

Balkan Boksing je bez dileme najbolji profi kamp na ovim prostorima a najnoviji potez vredan hvale je organizacija bokserskog  spektakla u Zaječaru, gde će se 7. aprila održati meč a glavni akter biće Milan Piperski. U koliko Piperski postane šampion ući će na listu 50 najboljih boksera u ovoj kategoriji, što mu širom otvara vrata da, uz još par borbi, istakne kandidaturu u borbi za  jednu od titula u evropskoj, pa i svetskoj konkurenciji. Ipak, da bi Bugarin boksovao sa Piperskim ima još jednu prepreku pre boksera rodom iz Zrenjanina. Naime, Totev 26. marta boksuje u Sofiji sa Zaharijem Mutačijevim. Taj meč je planiran da traje šest rundi. U dosadašnjoj karijeri Totev ima sedam mečeva i to tri pobede i četiri poraza (1KO).

Povezana vest:  52. BEOGRADSKI POBEDNIK, Sve spremno za spektakl u Pinkiju!

Piperski je ponosan što je tako brzo dobio priliku da se, posle samo šest profi borbi bori za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC.

-Počašćen sam i veoma srećan što mi se ukazala takva šansa da se borim za titulu posle izuzetno kratkog vremena provedenog na profi ringu. Prvi put u karijeri boksovaću u 12 rundi što je svakako novi veliki izazov za mene. Počastvovan sam činjicom da će moj meč biti borba večeri u Zaječaru. Šansa je došla iznenada, ali ja sam spreman da je maksimalno iskoristim. Spreman sam za najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri. Radim naporno s mojim kolegama Manetom Marčetom i Zvjezdanom Vidakovićem, koji se takođe spremaju za njihove borbe u Zaječaru.  Konstantno smo pod stručnim nadzorom trenera Miroslava Borovčanina. Svojim savetima pomaže mi i naš šampion Nenad Borovčanin, čije iskustvo mi je od neprocenjivog značaja i koji takođe svakodnevno trenira sa nama. Što se tiče predstojećeg meča u Zaječaru, srećan sam što ću baš u ovom gradu boksovati za moju prvu profi titulu. Iako do meča ima nešto više od dve nedelje, postajem malo nestrpljiv i jedva čekam da se nađem u ringu. Nemam ni najmanju sumnju da ću pružiti sve od sebe i nadam se da ćemo svi zajedno, moji drugovi, moj stručni stab i Zaječarci 7. aprila biti zadovoljni i da ćemo proslaviti ovu moju prvu titulu – rekao je Piperski.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR “ZLATKO HRBIĆ”, Orlovi na visini zadatka

Darko Popivoda, menadžer i predsednik Balkanboxinga, sa zadovoljstvom je konstatovao da je s gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem veoma brzo i na krajnje korektan način postignut dogovor o ovom spektaklu.

-Bilo je pravo zadovoljstvo ne pregovarati, već se dogovoriti s gradonačelnikom  da ovaj spektakl organizujemo u Zaječaru,gradu koji ima zavidnu sportsku reputaciju i tradiciju i koji je neopravdao, poslednjih godina, pomeren na margine sportske mape Srbije.  Ničić je, pre svega, čovek od sporta i bilo je veoma lako naći pravi jezik, postići dogovor i realizovati ovaj sportski događaj. Pogotovo jer zna šta za grad znači organizacija jednog ovakvog sportskog događaja kako na promociji ovog sporta, tako i na podizanju ugleda samog grada. Nema sumnje i da građani Zaječara zaslužuju da se jedna ovakva sportska manifestacija održi u njihovom gradu. Stoga smo svi u Balkanboxingu izuzetno počašćeni što ćemo pred Zaječarcima nastupiti i što će ovaj bokserski spektakl biti održan u ovom gradu – istakao je Darko Popivoda.

Povezana vest:  Derek Čizora dolazi na večerašnji meč Muamera Hukića